A Fideszhez került a hazai McDonald’s

A kormánykedvenc Garancsi István féle Market Építő Zrt. alapítója, Scheer Sándor által bekebelezett hazai McDonald’s hálózat országszerte nyitva tartja autóséttermeinek felét az este 8-tól tartó kijárási tilalom alatt is.

 

Magyar Narancs számol be arról, hogy a 20 órától érvényes kijárási korlátozás és az üzletek zárását este 7-től elrendelő kormányrendelet kiemelt helyzetbe hozta a hazai vendéglátási piac egyeduralkodó gyorséttermi hálózatát.

A vendéglátósok nagy része kénytelen bezárni este 8 után, ezzel szemben a McDonald’s (MCD) nyitva tartja 29 autósokat ellátó, az ételek ablakos kiadására dolgozó vendéglátó egységét.

Ezzel az MCD a koronavírus elleni védekezés miatti kijárási tilalom legnagyobb magyarországi étkeztetője lett.

Az MCD honlapja szerint 29 éttermének McDrive egysége folytatja működését a 20 órakor kezdődő kijárási tilalom idején is, tetszőlegesen, 21, 22, 23 órás, vagy éjféli zárással. Van, amelyik be sem zár: Miskolcon és Debrecenben kettő, a fővárosban öt, Dunakeszin és az M1-es autópálya mentén megállás nélkül, 0-24-ben működnek, míg a McDrive-ok többségét, 31 egységet este 8 után bezárják.

 

„Nyitva tartásunk mindenben megfelel a hatályos jogszabályi előírásoknak és egységenként eltérő lehet”

 

– közölte a „McDonald’s Csapata” portál

 

„A zárva tartási kötelezettség a vendéglátó üzletekre nem vonatkozik”

 

– erősítette meg az Országos Rendőr-főkapitányság a MCD kijelentését.

A kormányrendelet lehetővé tenné más vendéglátó egységeknek is a nyitvatartást, de a korlátozások miatt ez nem lenne megtérülő.

Így egyeduralkodó lett a kijárási tilalom idején a vendéglátói piacon az MCD-t, amelynek 90 étterme 2019 februárjában került a NER kezébe.