A FIDESZT NEM LEHET LEGYŐZNI EBBEN A PISZKOS VÁLASZTÁSI RENDSZERBEN

👉 CSAK TISZTA VÁLASZTÁSON BUKHAT MEG ✊

A Fidesz a 2010-es hatalomra kerülését követően teljesen átalakította a magyar választási rendszert, melyet minden választás előtt újra és újra módosítgat, ahogy a pillanatnyi érdeke azt kívánja. A Fidesz most éppen megint barkácsol a választási törvényen, ugyanis újfent átírja az európai parlamenti és az önkormányzati választásokra vonatkozó szabályokat. Emellett most, mondhatni menetrendszerűen, módosítják az alaptörvényt is. A Fidesz „gránitszilárdságú” pártállami alkotmányát már minden évben plasztikázzák.
A Fidesz negyedik kétharmados választási eredménye után már senkinek ne legyenek hamis illúziói arról, hogy ezt a pártállami rezsimet a jelenleg hatályos választási rendszerben le lehet győzni. Mindenki számoljon le ezzel a hiú reménnyel. Tudom jól, hogy fájdalmas szembenézni az elkeserítő igazsággal. Viszont látjuk, hogy a hitegetés és az önámítás hová vezetett. A Fidesz korlátlan teljhatalmához. Az elmúlt 12 évben mindenki azt játszotta és a mai napig azt játssza, hogy ebben az országban még létezik a demokrácia és valós tétje van a választásoknak. Ebben a sötét tragikomédiában mindenki szerepet vállal. A Fidesz, az ellenzéki pártok, a sajtó és a társadalom túlnyomó többsége is.
Ezt a rendszert belülről nem lehet megbuktatni. Ezt a rendszert kizárólag kívülről lehet lerombolni. Természetesen demokratikus módon. Össztársadalmi nyomással. Rá kell kényszeríteni a hatalmat, hogy megváltoztassa a választási rendszert. Másként nem fog menni. Ugyanis, akik ennek a rendszernek a szabályai szerint játszanak, azok valójában ezt a rendszert szolgálják. Kampányolnak, jelölteket állítanak, beülnek a parlamentbe. Elbábozzák a demokráciát. Legitimálják a Fidesz pártállami rendszerét.
Olyan ez, mintha te estéről estére leülnél játszani egy hamiskártyással, pedig tudod, hogy állandóan csal és folyvást elnyeri a pénzed. Ennek ellenére te még mindig játszol vele. Pedig ha egy csalóval kártyázol, akkor semmi esélyed nyerni. Mert alkalmazza ellened az összes létező piszkos trükköt, megcinkeli a lapjait és mindig tartogat valami meglepetést az ingujjában. Aki tudja, hogy egy csalóval játszik és mégis leül vele kártyázni újra és újra, az megérdemli a sorsát. Ahhoz, hogy nyerhess, rá kell ütni a csaló enyves kezére.

Végh Edvárd