A finnek már viccesnek találják, hogy Orbán ad leckét jogállamiságból

0

Hétfőn Budapestre jön Antti Rinne finn miniszterelnök, aminek az ad jelentős pikantériát, hogy Tusványos óta Orbán Viktor intésére orrba-szájba támadja a magyar propagandasajtó a szerintük súlyos demokratikus deficittel küzdő Finnországot. A finn–magyar purparlé mélypontot jelent a két ország közös történelmében, a Finnország elleni magyar támadások sokkolták a magyarokat hagyományosan testvérnemzetnek tekintő finneket.

Hogy Orbán és a fideszes propaganda leckét ad nekik demokráciából, eléggé meglepte a finneket, akik nagyjából minden nemzetközi jogállamiság-listán a szűk élmezőnyben vannak, miközben Magyarország csúszik hátra. Márpedig arról, hogy az EU kihívásokkal küzdő rosszfiúja rajtuk kéri számon a jogállamiságot, mindenki tud az országban: Magyarországgal hagyományosan szoros a kapcsolat, a finn sajtó pedig fókuszáltan figyel ránk tavaly óta.

Forrás:Index.hu/https://index.hu/kulfold/2019/09/30/finnorszag_finnorszagi_magyarok_tusvanyos_finnellenes_propaganda_orban_rinne/?fbclid=IwAR3vUq0Hc_27BpEo3ersFv61jr137f-soczdhxvvEKbn4JQ4Mqo7beIbfnA