A foci semmi pénzért nem drága!

Főleg, ha csak nekünk kerül sokba, ők meg keresnek rajta. A zuglói, az x-edik a sok felesleges stadion és multifunkcionális sportlétesítmény közül, amik az elmúlt 12 évben kinőttek a földből Magyarországon.

22 milliárdért építhetnek Mészárosék új stadiont és sportlétesítményeket Zuglóban

A közbeszerzés a BVSC Szőnyi úti komplexumára vonatkozik, amelyet egy Rákosrendező felé található telekkel bővítenek – írta a klubradio.hu.

Az eljárás érdekessége, hogy a telket már a teljesítés helyszíneként tüntették fel az eljárásban, azonban ekkor csak a töredéke volt a BVSC vagyonkezelésében. A birtokviszonyokat csak a közbeszerzés kiírása után rendezték, egy salátatörvény kellett hozzá – derült ki az RTLHíradó műsorából.

A Szőnyi úti sporttelepen új futballstadion mellett épül egy új, bruttó 4300 négyzetméteres, multifunkciós versenycsarnok 432 fős fedett lelátóval és napelem-rendszerrel, valami egy új küzdősport-edzőcsarnok is. Az épületek körül utakat, parkolókat, zöldfelületeket alakítanak ki.

A Szőnyi úti stadiont pár éve, 2015-re újították fel, most újat húznak fel helyette. Pedig a futballcsapat jelenleg az NB III-ban szerepel.

A közbeszerzést elnyerő Fejér B.Á.L. Zrt. Mészáros Lőrincék családi cége, az elnevezésben a gyerekek keresztneveinek kezdőbetűi (Beatrix, Ágnes, Lőrinc) szerepelnek. Ők 22 milliárdért építhetik meg az épületeket.

Az Épkar Zrt. több alkalommal volt érintett olyan közbeszerzésekben, amelyben Mészáros Lőrinc valamilyen érdekeltsége megbízáshoz jutott. Az Épkar dolgozott például a Puskás Aréna felépítésén, legutóbb pedig az Átlátszó írt arról, hogy Mészáros Lőrinc ZÁÉV nevű cégével 10 milliárd forinttal drágábban újítják fel a Heim Pál Gyermekkórházat – számol be róla a Klubrádió.