A független sajtó kikapcsolása életveszélyes

Amikor a mai Magyarországon elhangzik az a szöveg, hogy most “Orbán leváltása a legfontosabb”, s ennek feltétele, hogy kikapcsolják a szabad és független sajtót, és elvárják tőle, hogy a kritikus szerepéről és az ellenőrző funciójáról mondjon le, akkor valójában Orbán leváltásának előfeltételét semmisítik meg, s Orbán leváltásának legnagyobb akadályozói. Akik azt hiszik, hogy amit a sajtó nem ír meg, azt mások (a szavazók) nem látják, azok nagyot tévednek, és nem értik, miért szenvedtek vereséget megint. Amit a független sajtó nem ír meg, az majd az eredményen látszik.
Akik el akarják hallgattatni a szabad és független sajtót, azok egyrészt nem demokraták, másrészt saját politikai oldaluk és pártjuk, az általuk védelmezni vélt politikus legnagyobb kártevői. Azok akaratlanul egy diktatúrát készítenek elő, mert minden politikus addig megy el, amíg falba nem ütközik. Az első védelmi vonal a sajtó. Utána már nagyon nehéz megállítani, lásd Orbánt. Amikor egy politikus a sajtóban látja meg a hibát, és nem saját magában, az vagy megbukik, mert nem vette igénybe a sajtó visszajelzésekben megtestesülő segítségét, vagy diktátor lesz belőle.
Ha Márki-Zay Péter nem kap a szabad és független sajtótól visszajelzéseket, és azok alapján nem korrigálja magát, akkor nem fognak a választók rá szavazni. Neki, mint minden politikusnak, a legfontosabb visszajelzés a sajtó. Aki ki akarja kapcsolni a sajtót, akárcsak átmeneti időre is, amíg “Orbánt leváltjuk”, az a célját nem éri el, mert a legfontosabb eszközt kapcsolta ki a győzelemhez. Ha most “Orbán leváltása a legfontosabb”, akkor most a szabad és független sajtó kritikus működése a legfontosabb. Amikor már a független sajtónak nincs kifogása, akkor van esély a győzelemre.
https://www.facebook.com/Amerikai-N%C3%A9pszava-177083425653956/