A gördülő sztrájk. Simkó Edit

Hajrá! Csatlakozom! És ritkán kérek ilyet, de most nagyon: osszátok!
“Közlemény
A PDSZ Országos Választmánya 2022. szeptember 23-i ülésén döntött a közeljövő akcióiról.
A gördülő sztrájk folytatása mellett rendszeresen meg fogunk nevezni olyan napokat, amikor országos munkabeszüntetésre hívjuk az oktatásban dolgozókat.
Az első alkalommal 2022. október 5-re – az Oktatás Világnapjára- országos, egységes sztrájkot hirdetünk. Kérjük az óvodákban, iskolákban, kollégiumokban, szakszolgálatokban dolgozókat, hogy ezen a napon ne vegyék fel a munkát.
A sztrájkot legkésőbb szeptember 28-án szerdán 16 óráig kell bejelenteni az intézményvezetőnek és 30-án 16 óráig le kell adni a sztrájkolók várható létszámát és névsorát-
Kérjük a közszféra és a versenyszféra szakszervezeteit. szervezzenek szolidaritási sztrájkot, szolidaritási akciókat erre napra, hogy világos legyen: az oktatatás nemzeti ügy
Együtt erősebbek vagyunk!
Ugyanezen a napon délután a PSZ s a PDSZ közös delegációi felkeresik az Alapvető Jogok Biztosának budapesti, győri, miskolci és pécsi irodáit, hogy átnyújtsák a Hivatalnak az összegyűjtött panaszokat. A debreceni, székesfehérvári, és szegedi irodákat előző napon – október 4-én l – látogatják meg, mivel ezeken a helyszíneken szerdán nincs ügyfélfogadás.
17 órától részt veszünk a diákok által meghirdetett eseményen a Jászai Mari téren. Köszönjük nekik, hogy ismét kiállnak a tanáraikért. Innen este 7-kor átmegyünk a Kossuth térre a Tanítanék és noÁr által szervezett szolidaritási koncertre.
a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének Országos Választmánya
2022. szeptember 24″