A gyávák és a diktátorok elmenekülnek

0

Gyurcsány Ferenc a közösségi oldalán tett bejegyzést arról, hogy a diktátorok és a gyávák elmenekülnek és nem állnak ki vitára.

“Ha Angela Merkel nem állt volna ki kihívójával, Martin Schulz-cal szemben két évvel ezelőtt, abból országos botrány lett volna. Mert a német sajtó, a nyilvánosság, a választók megsemmisítő kartácstűzzel válaszoltak volna.

De Merkel nem gyáva és nem diktátor. Tudta és tudja, hogy vannak kötelességei. Többek között, hogy nyilvános vitában ütköztesse álláspontját kihívójával. Mert ez a demokraták kötelessége, ezt követeli a választók megbecsülése.

Tarlós meg menekül. Szerencsétlenül menekül. Talán fél. Talán ezt tanácsolják fideszes emberei. Talán egyszerűen csak szerencsétlen flótás, aki bizonytalanul sodródik. Mindegy.

Ha Budapest büszke világváros akar lenni, ilyen palacsinta ember nem vezetheti. Mert van tartásunk. Van büszkeségünk. Vezetőinktől magabiztosságot, versenyszellemet, demokratikus viselkedést szeretnénk látni. Ez mind hiányzik Tarlósból az eddig látottak alapján.

Be akar kúszni a szőnyeg alatt még egy ciklusra a városházára. Pedig egy bátor, jellemes ember volt. Ellenfélként is tisztelhető. Mi lett vele? Felőrölte a fideszes csordaszellem? Meg akar felelni az erőszak tábornokának? Beállt közéjük? Elveszett? Önmagának is? Ki tudja?

A mi szemünkben senki lett. Senki. És ha egy kicsit is adunk magunkra, ilyen puha fickó soha nem vezetheti Budapestet.

Személyesen kár érte. De ezt elmondani, családja és barátai dolga. Nekünk az a dolgunk, hogy leváltsuk és tegyük szabaddá, erőssé Budapestet. Nélküle. Karácsonnyal. Október 13-án dönthetünk. Én ott leszek.”

A gyávák és a diktátorok menekülnek. Ha Angela Merkel nem állt volna ki kihívójával, Martin Schulz-cal szemben két…

Gepostet von Gyurcsány Ferenc am Montag, 16. September 2019