A gyereked az államé, a kormányé, a Fideszé jó pénzért! A te gyereked már csak árucikk.

0

Azt mondta régebben az akkori embertelen miniszter, egy református lelkész, hogy azért kell három évesen óvodába adni a gyerekedet, mert szegény szülőként nem vagy alkalmas a nevelésére. Szegény szülő csak rossz szülő lehet, az állam jó szülő, majd ő neveli a te gyerekedet.

Most azt mondta egy városgazdász üzemmérnök, hogy a gyereked egy darab szikla, amiből ki kell faragni az embert. A jó állampolgárt. Az engedelmes rabszolgát. Majd az óvoda és az egyház kifaragja. Megmondják neked, te honnan, milyen irányba pattinthatod le azt, ami szerintük felesleges. A te gyerekeden, nekik felesleges. A te gyereked közügy.

Az államtitkár gyereke magánügy. A miniszter gyereke magánügy. A miniszterek elnökének gyereke magánügy. Csak a te kölyköd közügy, őt kell faragni vésővel és kalapáccsal, erőszakkal és vallással. Mert te nem tudod megfizetni a drága magánóvodát, magániskolát. Te alkalmatlan vagy a gyereknevelésre. Neked nincs közöd ahhoz, hogy mit tanítanak a gyerekednek és mit nem tanítanak. Nem szólhatsz bele, ha nem tudod megfizetni a vételárat. Akkor a gyereked az államé, a kormányé, a Fideszé.

És nem tudod megfizetni, mert beszorultál a minimálbérbe, a hiteltörlesztőbe, a közmunkába, a kilátástalanságba. Mert ott gürcölsz a pénztárgép mögött, a könyvtárban, a kórházban, vezeted a mentőt, oltod a tüzet, őrzöd a határkerítés tövében az étel helyett kapott penészes kiflit, üríted a kukákat, varrod a ruhákat órabérben, takarítod az árkokat. Te rossz szülő vagy, mert nem tudod megadni a gyerekednek a szabadságot. Nem tudod megvásárolni.

És ez így van jól. Ezeknek így van jól. A lelkészeknek, papoknak, államtitkároknak, strómanoknak, fizetésért bárki seggét kinyaló propagandistáknak így van jól. Ameddig neked havi milliós fizetésért hazudnak a pofádba a bayerzsoltok és géfodorok, ameddig ezek azzal üvöltik tele a füledet, hogy jönnek a migránsok és az uniók, elrabolják a szabadságodat, megtámadták az országodat, elveszik a gyereked jövőjét, védekezz, harcolj, addig ezek veszik el a jövődet, a jelenedet és a gyerekedet. Az életedet és a lelkedet.

Nekik megéri. Az ő gyerekükből az lehet, ami csak lenni akar. Az ő gyerekük megtanul mindent, hogy elérhesse a vágyait. Nyelveket, zenét, sportot tanul, informatikát, történelmet, élőben nézi meg az Eiffel-tornyot, Londonban csiszolja az angol tudását és nyitva áll előtte a jövő.

A te gyerekedet itthon faragják a papok, egyentankönyvből tanulja meg a cselédsors szükségességét és elkerülhetetlenségét. Megtanul imádkozni és félni a pokoltól, megtanulja elfogadni a sorsát, hazafias verseket és dalokat fog magolni és tudni fogja a kötelességét a kormánnyal szemben. A te gyereked nem fog más nyelveket megtanulni, sem az internet világában nem fog otthonosan mozogni, számára nem nyílik meg a világ. Még a falu határa sem nyílik meg, mert soha nem lesz annyi pénze, hogy fogja a holmiját és keressen magának egy élhetőbb helyet, teremtsen magának egy szebb, szabadabb, gazdagabb jövőt. Nem is fogja tudni, hogy van olyan. Hogy lehetne.

A te gyerekednek nem marad más, mint ami neked is osztályrészed. A bezárt, hazugságokkal, rettegéssel és gyűlölettel teli sötét kis világ, amit számára eszkábáltak azok, akik ezért kapják a fizetésüket és a gyereked jövőtlenségéből építik a saját gyerekük jövőjét. Ameddig te erőn felül gürcölsz, hogy enni tudj adni a családodnak, ameddig te nem választhatsz, hogy milyen iskolában és mit tanuljon a gyereked, de mégis neked kell bevinned a krétát és a vécépapírt, addig mások – nem többek, nem jobbak – lovagolni és zongorázni taníttatják a fiaikat és lányaikat, több nyelven fognak beszélni, otthon lesznek a világ országaiban, gazdag, szabad és boldog életet építhetnek maguknak és majd a saját utódaiknak.

A te gyerekednek Kirgizisztán és Üzbegisztán, Putyin és Erdogan a jövő. Az ő gyerekeik Párizsban, Rómában, Münchenben, Londonban lesznek otthon.

Nekik megéri. A kérdés az, hogy neked miért éri meg? Miért éri meg elfogadni, hogy ez így van rendben, ennek így kell lennie, az igazi hazafi engedelmes, béketűrő rabszolga? Miért éri meg elviselni a kormány és az egyház belepofázását a te és a családod életébe, sorsába? Mit kapsz cserébe? Biztonságérzetet? Erzsébet-utalványt? Közpénzből fizetett tankönyvet, ebédet? Komolyan ezt akarod? A gyerekednek is? Az unokádnak is? Mit teszel, ember?

Forrás:Edgar Swan írása:https://kolozsvaros.com/2018/09/05/a-te-gyereked-kozugy-az-o-gyerekuk-maganugy/?fbclid=IwAR29mCglYBPQLvBmARYBspPNO4ucVkEa19RG_C_Gvl2eKTD9_xSZdpmzN_M