A gyűlölet is összetart két arra hivatott embert

0

Szombaton az izraeli 12-es csatorna nyilvánosságra hozott egy felvételt, amin Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök tanácsadója, Natan Eshel beszél a jobboldal stratégiájáról, és többek közt azt mondja, „a gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat”.

A politikai botrányt kiváltó felvételen Eshel egy ismeretlen személyt próbál beszervezni a Netanjahu vezette jobboldali Likud politikai tanácsadójának, és közben arról beszél, hogy a negatív kampány és a gyűlöletkeltés nagyon jól működik a „nem askenázi” szavazók körében – írja a Times of Israel információira hivatkozva a 444.hu.

„Mi idegesítette fel ezeket a szavazókat? Miért utálják a sajtót? Gyűlölnek mindent, és mi sikeresen felkorbácsoltuk ezt a gyűlöletet. A gyűlölet kovácsolja egységbe a táborunkat” – fogalmazott Netanjahu tanácsadója.

Orbán Viktor nagy cimboráját, a jobboldali Likud párt elnökét, az izraeli kormány jelenlegi miniszterelnökét hatalommal való visszaéléssel, csalással és korrupcióval is megvádolták, az pedig külön jól mutat a magyarországi távlatból, hogy szinte ugyanazzal a mechanizmussal kábítja a szavazóit, mint a magyar kormányfő:

Azt ugyanis nehéz lenne vitatni, hogy a Fidesz táborát szinte kizárólag az ellenzék és a migránsok gyűlölete tartja egyben.

 

Forrás zsurpubi.hu