A Gyurcsányra állított Budai Gyula!

0

Budai “aljas féreg” Gyula a Fidesz országos listáján lecsúszott a 39.-ről a 146. helyre. Budai 1989-1994-ig Katonai ügyészként, 1994.XI-től ügyvédként dolgozott 2010-ig, amikor országgyűlési képviselő lett a Fidesz pártban. 1994-ben a Belvárosi Balaton utcában megvásárolta 53 nm-es szolgálati lakását a Honvédelmi Minisztériumtól kedvezményekkel és havi törlesztéssel 566 ezer forintért, amit 3 millió forintra értékeltek. 2001-től mint ügyvéd szinlelt szerződések sorát ellenjegyezte, előnytelen földtulajdon adás-vételi ügyekben. A Bűncselekményeket úgy úszta meg 2010-ben, hogy az ügyészség elévülés miatt nem emelt vádat ellene. 2011-ben az ország egyik legtöbbet kereső politikusa lett. Az Országgyűléstől és a kormánytól havi 2.230.000 ft. volt a javadalmazása, így évi 26 millió forintotra tett szert. A kormánytól szolgálati autót kapott, és mellé 626 ezer forint költségtéritést is felvett. Elszámoltatási kormánybiztos volt 2010.XI-től 2 évig, ezalatt a 2002-2010 közötti eseteket vizsgálta. Az 1434 vizsgált ügyből egyetlen egyben sem született itélet. A Malév csőddel kapcsolatos szerződéseket kikérték tőle, de megtagadta a kiadását. Rokona Gerzsánszki Lajos 2012-ben 1050 hektár földterületet nyert el. 2013-ban erre a földre 62 millió ft állami támogatást kapott. Budait 2014-ben 2 alapfokú nyelvvizsgával /angol és orosz/ nevezték ki a Külügyminisztérium miniszteri biztosává. Budai legjobban Gyurcsány Ferenc jelenlegi DK elnökre és a sukorói telekcserékre valamint a Császy a Tátrai szintén sukorói perekre állította rá a Fidesz, az utóbbi össze is jött neki. Tátray Miklós és Császy Zsolt jelenleg politikai fogjok, akik igazságtalanúl vannak jelenleg is Büntetés végrehajtási (BV) intézetben. Budai Gyula erre az ítéletre azt mondta, hogy:

“Gyurcsányéké volt minden idők legkorruptabb kormányzata. Gyurcsány és a szocialisták követték el minden idők legkorruptabb kormányzását, lopták a nemzeti vagyont és visszaéltek hatalmukkal. Ezt a mai sukorói jogerős ítélet is bizonyítja!”

 

– mondta el akkor Budai Gyula.

Tátrai Miklós és Császy Zsolt egy korábbi tárgyaláson./Kép. Népszava
Szolnok, 2013. augusztus 22.
Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök tanúvallomást tesz a Szolnoki Törvényszéken 2013. augusztus 22-én, ahol több hónapos szünet után folytatódott a Sukoró-ügyként ismert büntetőper tárgyalása. Jobbra Tátrai Miklós elsőrendű vádlott, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. volt vezérigazgatója (j2) és a másodrendű vádlott Császy Zsolt, az MNV volt értékesítési igazgatója (j).
MTI Fotó: Mészáros János
A Sukoró ügy tárgyalása után./Kép. RTL Klub

 

olkt.hu