A hazug és gyáva miskolci kórházigazgatót is könnyebb utolérni, mint a sánta kutyát.

Hadházy Ákos

Pontosabban ugyan a hazugságát könnyebb leleplezni, őt magát nehéz utolérni. A kórháza bejáratát katonák védik a semmitől, ő pedig gyáván – és törvénytelenül – megtagadta, hogy mint országgyűlési képviselőt fogadjon és tájékoztasson.
A minap néhány drámai, miskolci képpel illusztráltam, hogy mekkora a baj: a szakrendelések gyakorlatilag kiürültek, időpontot kapni alig, csak kivételes, sürgős esetben lehet. https://www.facebook.com/488140827963432/posts/3340012406109579/
A kórházigazgató azonban szenvtelenül VILÁGGÁ HAZUDTA, a propaganda pedig napok óta harsogja, hogy a képeken AZÉRT VAN ÜRES FOLYOSÓ, MERT A FOTÓ A COVID BETEGEKNEK FENNTARTOTT RÉSZ. Ezen kívül szerinte minden rendben van a szakellátással és én különben is az egészségügyben dolgozókat sértegettem.
Természetesen azonnal bejelentkeztem hozzá tájékoztatásért a mai napra. Tegnapelőtt délben telefonon ígéretet tett fogadásomra, majd DÉLUTÁN 3-kor küldött egy minősíthetetlen hangnemű és tartalmú, valószínűleg Rogánnal egyeztetett levelet, amelyben megtagadta a tájékoztatásomat. Ezt később hasonló stílusban telefonon is megtette.
Ennek ellenére egy kis utánajárással gyakorlatilag száz százalékos biztonsággal állítható, hogy Révész János igazgató száját használva a propaganda urai szemérmetlenül hazudozva kiáltanak álhírt és próbálják ezzel elterelni a figyelmet az összeomló egészségügyről. Ezt az alábbiak alapján állítom és ezek alapján helyreigazítást fogok kérni, annak elmaradása esetén pedig pert fogok indítani. A dokumentumokat és a linkeket csatolom.
– Mindenekelőtt kiemelendő, hogy az INTÉZMÉNY HONLAPJA SZERINT IS SZÜNETEL az érsebészeti rendelés és szakambulancia, az endokrinológiai, diabetológiai és immunológiai SÜRGŐSSÉGI járóbeteg kezelés, a mozgásszervi rehabilitációs szakrendelés pedig csak heti egyszer, sürgős esetben vehető igénybe.
– Azt a vádat, hogy a felvétel készítője koronás területen (ún. vörös zónában) készítette volna a felvételt, leginkább a beteg által megküldött zárójelentés részlete cáfolja. A beteg adatokat és a pontos dátumot kitakartam, azonban a részleg főorvosának pecsétjével ellátott dokumentum alján FEKETÉN_FEHÉREN OTT ÁLL, HOGY A BETEG NEM KORONAVÍRUSOS. Ha ezek után őt COVID-zónába irányították volna a szakrendelésen, az a világ szégyene lenne. Szerencsére nem ez volt a helyzet, csak hazudott az igazgató. A pecsétszámnak utánanéztem, a hozzá tartozó orvos az idegsebészeten dolgozik. Amennyiben a kép készítője hamis dokumentummal akarna mondjuk Fidesz megrendelésre becsapni, akkor elég alapos munkát kellett volna végeznie…
– Természetesen nem állítom, hogy az épületben ne lehetne olyan épületrész, amit koronavírusos betegek részére különítenek el. Akár a – december végi – kép készülte után is lezárhattak folyosókat. Előfordulhat, hogy az egyik jellegtelen folyosó valóban a vörös zónában, a másik ugyanolyan folyosó pedig a szürke, vagy zöld (nem fertőzött, illetve nem ismert státuszú betegek részére fenntartott) zónában van. Azonban az általam megkapott képek, bármennyire is szeretné az igazgató máshogy gondolni, akkor is alkalmasak a pontos helyszín beazonosítására, ha látszólag semmilyen támpontot nem adnak a jellegtelen helyszínek… Az igazgató legnagyobb pechjére azonban a képek sokkal nagyobb felbontásban is rendelkezésre állnak, mint amit a posztban látott, így a feliratokból EGYÉRTELMŰEN BEAZONOSÍTHATÓ, hogy melyik folyosórészletről van szó.
– A kép küldője a zárójelentés szerint is az idegsebészeti szakrendelésen járt. Az intézmény honlapja szerint ez a 37-es ajtó. https://bazmkorhaz.hu/…/698-j%C3%A1r%C3%B3beteg-rendel…
Az általam bemutatott képen kinagyítva jól látható a szomszédos ajtó feletti 41-es szám.
– Az egyik képen látható egy NŐVÉR VÉDŐRUHA NÉLKÜL. Ha a COVID-részlegen védőköpeny nélkül flangálna a személyzet, az elég baj lenne
– A legfontosabb részlet azonban az egyik falon két színes, egy ZÖLD ÉS FEKETE NYÍL. Ez a Facebook-poszt lebutított képein nem látszik, pedig ha ott is kivehető lett volna, Révész úr talán nem mert volna ekkorát és ilyen nyíltan hazudni. A nyilak színe ugyanis a SZÜRKE ÉS ZÖLD (mentes és kétes) ZÓNÁRA utal. Éppen a helyi propagandalap fotója buktatja le az igazgatót, ott jól látszik egy valódi VÖRÖS ZÓNÁS (fertőző) folyosó, vörös nyíllal és nagy vörös feliratokkal. Azon a fotón az is kivehető, hogy a 21-es ajtóról van szó, nyilvánvalóan messze az eredeti helyszíntől. Azt, hogy ezeket a vörös nyilakat az én felvételem decemberi készítése után tették-e ki, vagy már akkor is ott voltak, csak másik épületrészen, nem tudhatom, ezt jó lett volna megkérdezni a gyáva igazgatótól. Az intézmény honlapján van olyan hír, hogy ezt a tömböt FOKOZATOSAN átadják a koronavírusnak https://bazmkorhaz.hu/baz-megyei-k%C3%B3rh%C3%A1z-h%C3…. FONTOS: az igazgató úgy hazudott engem hazugnak, hogy nem tudhatta, pontosan mikor készült a kép!! (december végén, a pontos dátumot az informátor védelme miatt takartam ki)
– A pontos hely beazonosításában segít egy „hematológia” felirat. Erről a rendelésről a kép küldője korábban említette, hogy a szomszédban volt. Bizonyítékként azonban csak akkor lenne használható, ha Révész beengedett volna ellenőrizni.
A fenti tények számomra egyértelműen bizonyítják, hogy az eredeti fotók NEM a fertőző részlegen, hanem szürke/zöld zónában készültek. Persze, ennél sokkal fontosabb, hogy sok-sok ezer honfitársunk tudja és saját bőrén érzi, hogy az, amit a képpel illusztráltam, igaz. Az összeomló egészségügyben nagyon-nagyon nehéz most bármilyen szakellátáshoz jutni. Sajnos jómagam rengeteg ilyen jelzést kapok.
A kormány azonban – a saját szempontjából joggal – nyugodt lehet. Egy időben „csak” néhány tízezer embert érint ez súlyosan és közülük nagyon kevesen lesznek olyan bátrak, hogy meg is szólaljanak. A többi ember elől pedig titkolózással, vagy ha kell, gátlástalan hazudozással elrejtik majd a bajt.
A helyzet tisztázása érdekében írásbeli kérdéssel fordultam a szemtelen és gyáva igazgatóhoz: ha már nem hajlandó személyesen fogadni, írja meg, hogy hány páciensük volt a szakrendeléseken tavaly októbertől mostanáig és hogy alakultak ezek a számok egy évvel korábban. Ha válaszol, közzéteszem, de nincsenek illúzióim: szekszárdi kollégája sem volt hajlandó még annyit sem elárulni, hány beteget kezelnek a kórházban
Végül pedig – szinte szégyellem, hogy egyáltalán felmerül, de – le kell szögeznem, mert a propaganda mindig azzal a sémával támad, amit most Révész is bevetett: természetesen nem az egészségügy hősies dolgozóit támadom, hanem azt a rendszert és azokat a döntéshozókat, akik ezt a helyzetet előidézték.
Utóirat: azt számtalanszor láttuk, hogy a propaganda hazudik, de hogy konkrétan nyíltan hazudva vádolja hazugsággal az igazság kimondóját, azért még nekem is új. Ezt persze azért merik megtenni, mert tudják, EGYELŐRE bármit mondhatnak, amíg a propagandát nem állíttatjuk le, az emberek többsége csak az ő narratívájukat fogja hallani.