A II. kerületi Fidesz törvényt sértett

0

A Fővárosi Választási Bizottság Őrsi Gergelynek, az ellenzék II. kerületi polgármesterjelöltjének igazat adva kimondta, hogy kampánykiadvány a „13 éve együtt, Buda szívében” című minőségi papírra nyomott, negyven oldalas színes nyomtatott termék. A kiadvánnyal a Hírklikk is foglalkozott – kérdéseket is feltettünk Láng Zsolt II. kerületi fideszes polgármester/polgármesterjelöltnek, köztük azt, hogy „Nem érzik-e, hogy törvényt sértettek azzal, hogy adófizetők pénzéből választási pártpropagandát folytatnak?”, de választ a mai napig nem kaptunk.

„A Fidesz több tízmillió forintot költött közpénzből, hogy saját magát reklámozza a kiadvánnyal, amit rendkívül ízlésesen többek közt óvodákban, iskolákban, rendelőkben terjesztett, amellett hogy minden kerületi postaládába jutott legalább egy példány a drága kiadványból” – írta Őrsi Gergely Facebook posztjában, amelynek illusztrációjaként az ítéletből is bevágott, amiből kiderül, hogy nem csak a kiadvánnyal vannak gondok Láng Zsolt kampányában.

Kattints a megosztásra!❗️A Fidesz törvényt sértett a II. kerületben. ❗️A Fővárosi Választási Bizottság ma nekem…

Gepostet von Őrsi Gergely am Montag, 23. September 2019

Mint a Hírklikk nem egészen egy héttel ezelőtt megírta, a kétségtelenül választási és éppen ennyire kétségtelenül fideszes propaganda-kiadványban kizárólag győzelmi jelentések olvashatók, narancssárga szemüvegen át, ismeretlen és ismert Fidesz-hű emberek megszólaltatásával. A kiadványban nem szerepelnek – még jelzésszerűen sem – problémák, gondok (pontosabban csak akkor, ha visszamutogatnak a 13 évvel ezelőtti, azaz a kerület Fidesz előtti időszakára), miként nem szólal meg egyetlen olyan ember sem, akit ellenzékinek tarthatnánk.

A múlt csütörtökön (19-én) e-mailben megkerestük Láng Zsolt polgármestert és stábját, arra kérve őket, hogy válaszoljanak a kiadvánnyal kapcsolatos kérdéseinkre. Választ máig nem kaptunk.
A következőket kérdeztük:

Mennyibe került a kiadvány tokkal-vonóval?
Hány példányban készült?
Hány postaládába dobták be?
Ki terjeszti?
Mi volt az apropója a kiadvány mostani megjelentetésének? Mármint, hogy éppen az október 13-i önkormányzati választásokat megelőző hetekben készült?
Ha tényleg számot akartak vetni benne a kerület elmúlt 13 fideszes évével, akkor miért ennyire egyoldalúan kizárólag győzelmi jelentések szerepelnek benne? A kerületben vajon egyáltalán nincsenek problémák?
Nem érzik-e, hogy törvényt sértettek azzal, hogy adófizetők pénzéből választási pártpropagandát folytatnak?

olkt.hu/hirklikk.hu