A Jobbik kezdeményezi a honvédelmi bizottság azonnali összehívását

Orbán Gáspár nevű magyar állampolgár a Honvédelmi Minisztérium ösztöndíjasaként egy kilenc hónapos, közel negyvenmillió forintos képzést végzett el a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Ez azonnali vizsgálatot követel.

 

Tekintettel arra, hogy a miniszterelnök fiával szembetűnő a névazonosság, és nagyjából biztosra mondható, hogy róla van szó, érdemes tisztázni, hogy miért éppen ő volt a „legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon ebben a brit elitképzőben. Tisztázni kell azt is, hogy milyen szempontrendszer alapján választotta ki a Honvédelmi Minisztérium, és hogy mely magyar állampolgárok kapják meg ezt az ösztöndíjat.
Figyelembe véve az itt végzett hallgatók névsorát, köztük trónörökösöket, későbbi nagyhercegeket, királyokat, sejkeket és, nevezzük nevén, diktátorokat, talán nem túlzás kijelenteni, hogy az intézmény a dinasztiaépítők örököseinek képzőhelye. A magyar családok többségének alapvető probléma a gyermekeik színvonalas iskoláztatása, az esetleges tandíj finanszírozása pedig a többség számára elérhetetlen álom. A magyaroknak – akikre Orbán előszeretettel hivatkozik – joguk van tudni, hogy mire, melyik miniszterelnöki családtag iskoláztatására megy el az adó formájában befizetett pénze, és „mi lesz, ha nagy lesz” Orbán Gáspár.

Éppen ezért kezdeményezzük Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Orbán Viktor miniszterelnök, illetve a három kiválasztott, köztük a miniszterelnök fiának, valamint Korom Ferenc vezérezredes, a Magyar Honvédség parancsnokának meghallgatását.

forrás. Dr. Lukács László György, a Jobbik országgyűlési képviselője.

 

 

FRISSÍTÉS!

A Népszava hétfőn írta meg, hogy három magyar tanulhat közpénzen a brit katonai elit akadémián, a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián. Az ügyben már írásbeli kérdést is beadtam arról, hogy kik a szerencsések, de az igazság már a kormány titkolózó válasza előtt megtalált. A Telex.hu kiderítette, hogy az egyik “szerencsés” éppen a miniszterelnök fia.

 

A Demokratikus Koalíció tudni akarja, hogy miért éppen Orbán Viktor fia volt a “legalkalmasabb” arra, hogy közpénzen tanuljon a Sandhurst Királyi Katonai Akadémián?

 

Az Országgyűlés Honvédelmi és Rendészeti Bizottságának tagjaként kezdeményezem, hogy hívják össze a bizottságot, és hallgassuk meg Benkő Tibor honvédelmi minisztert, Orbán Viktor miniszterelnököt, illetve a három kiválasztottat, köztük a miniszterelnök fiát. Magyarázatot követelünk, hogyan állt immáron újabb Orbán-gyerek “saját lábra”, és miként érdemelte ki, hogy a magyar adófizetők pénzén járjon egy, a magyarok számára megfizethetetlen elit akadémiára.

 

forrás. Dr. Vadai Ágnes (DK), parlamenti képviselő.