A Kárpátok második géniuszának szintén elborult az elméje.

0

Még el is hiszi mindezt magáról, és senki nincs a környezetében, aki szólna neki, inkább idülten vigyorognak, hogy a közelében lehetnek. Persze volt már néhány rendkívül kártékony, romboló vizionárius! Lehetne sorolni! Néró miről álmodott, amikor Rómát felgyújtotta? Még saját lantkísérettel “énekelt” is hozzá.

Chaplin Hitlert játszva átszellemülten dekázgatott a földgömbbel, ő is erről álmodozik, ezt vizionálja maga számára!

Mégis, mit vízionált szerencsétlenségünkre ez a szerencsétlen? Szépen fejlett üldözési mániája részeként évek óta Soros György mindent behálózó háttérhatalmával riogatja a magyarokat. És még ezt sem ő álmodta meg, hanem a hazájában börtönbüntetésre ítélt, és ez elől elmenekült volt Macedón miniszterelnök, Gruevszki, akinek ő menedéket adott. Valamint Európa szélsőjobboldalivá válásáról delirál. E fantazmagóriájában is inkább másokhoz dörgölődzik, mások zavaros hablatyolását ismételgeti. Elmeháborodott első szolgaként a napokban éppen az fejtegette, neki uralkodnia kell. De egyáltalán tud valaki olyan szólamáról, amelyet nem a történelem szemétdombján való kapirgálás során szedett össze?

Vásárhelyi Mária – “Hát mit mondjak, sok minden eszembe jut Orbán Viktorról, de az, hogy álmodozó, sőt Európa politikai vezetői közül a legnagyobb álmodozó lenne – hát az egészen biztosan nem! Márpedig a Politico nevű, befolyásos internetes portál – illetve az általuk megkérdezett szakértők – szerint, Greta Thurnberg után Orbán a kontinens legnagyobb álmodozója.

Önmagában az, hogy ugyanabba a kategóriába kerülhet a Földet megmenteni kívánó Gréta, és a magyar demokráciát leromboló, a szegények, elesettek, oltalomra, védelemre szorulók és másként gondolkodók ellen hadjáratot indító magyar miniszterelnök, teljesen abszurd. És vajon Orbán mely cselekedeteit illetik a “nagy álmodozó” címmel az érintett szakértők? A békétlenség szítását Európa államai között, a kompromisszumképtelenséget, balkáni szarkeverését, a környező országok belpolitikájába történő nyílt beavatkozást, a magyar szupremácia felélesztését, a nacionalista érzelmek csúcsra járatását, a nők elleni erőszak elleni nemzetközi megállapodások következetes elutasítását, a rasszizmust és kirekesztést? Nem vitatom, hogy lehet egy vezetőnek olyan álma, hogy az általa vezetett országban felszámolja a demokráciát, az alapvető emberi- és szabadságjogokat: a sajtó- és véleményszabadságot, a szabad választásokat, a fékek és ellensúlyok rendszerét, a hatalmi ágak szétválasztását, és a félelem és gyűlölet hazájává teszi országát, de az ilyen politikai vezetőket diktátornak hívják! És elismerem azt is, hogy az álmát, mely szerint ő lesz Magyarország leggazdagabb embere, aki bekerülhet a világ leggazdagabbjai közé, már meg is valósította, ennek az álomnak a megvalósításához azonban az ország kifosztására volt szükség.

Az álmodozás romantikus, szívet melengető, andalítóan jó érzés, éppen ellentéte a pusztításnak, a rombolásnak, a gyűlöletnek, ill. aki utóbbiakról “álmodozik” az nem álmodozó, hanem pszichopata.

Aki Greta Thurnberget és Orbán Viktort ugyanabba a kategóriába sorolja, az semmit nem ért a mai világból. És ha valóban Orbán Európa nagy álmodozója, akkor Európára nagyon szomorú jövő vár.”
Echter István

https://444.hu/2019/12/03/a-politico-szerint-orban-europa-masodik-legnagyobb-vizionariusa-greta-thunberg-mogott?fbclid=IwAR1iHN71XsxakSfeBdUICqHJMaaxs760bIY0NBUojgRLj7Tzjw28igjjNC0