A KDNP szerint Magyarországon börtönbiznisz van, amit a Soros-hálozat irányít!

0

A kormánypárti frakciók szerint is meg kell állítani a „börtönbizniszt”

– írja az MTI.

Azt a jelenséget, hogy a fogva tartottak milliókat perelnek ki az államtól az általuk rossznak tartott börtönviszonyok miatt.

Nacsa Lőrinc, a KDNP frakciószóvivője vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján kijelentette: a kormánypártok egyetértenek az Orbán Viktor kormányfő múlt csütörtöki évkezdő sajtótájékoztatóján elmondottakkal, miszerint gyilkosok, gyermekgyilkosok, rablók, csalók, erőszaktevők az ügyvédeik segítségével milliókat perelnek ki az államtól a börtönkörülményekre hivatkozva.

Ez a „börtönbiznisz” mára iparággá vált – mondta a frakciószóvivő, hozzátéve: bűnözők és ügyvédek gazdagodnak ezen, a rabok fejenként 6-10 millió forintra perlik az államot, „és több ezer ilyen pert indítottak dörzsölt ügyvédek a Soros-hálózat segítségével”.

A bűnözőknek nem pénzjutalom, hanem büntetés jár – hangsúlyozta.

Nacsa Lőrinc közölte: Magyarországon a börtönkörülmények sokat javultak az elmúlt években, több férőhely és új börtönök épültek és épülnek.

Hozzátette: várják a kormány ez irányú javaslatait, előterjesztését, amelyet a Fidesz- és a KDNP-frakció támogatni fog.

Jelezte, a fogva tartás körülményeit a hazain kívül, nemzetközi egyezmények is szabályozzák. Azt a keretrendszert szeretnék szabályozni, amely megakadályozza ezt a jelenséget.

(MTI)