A Kedves Vezető, aki mindenkit meggyógyít.

De, most őszintén! Hogy is képzelhetnék én olyat, hogy bármi módon megkérdőjelezzem a Kedves Vezető épelméjűségét? Meg amúgy is! Majd kideríti az utókor. Kell ezt nekem biztosra tudni? Olyan, amilyen. Csóró ország vagyunk, nekünk a gazemberekből is ez jutott. A reszli.
Viszont, ha valaki mégis megsúgná, hogy emberünk valami bogyókra iszik, vagy gyárilag ilyen, az sokat segítene. Én az elsőt jobban díjaznám, ott még van némi reményünk. Ha mégsem az, akkor mi elvesztünk!
Javaslom, hogy abba a kijelentésébe most ne is révedjünk el, hogy „aki megbetegszik, azt meggyógyítjuk”, mert ha mégis, hát nagyisten, hogy hasba szúrjuk magunkat. A Kedves Vezető, aki mindenkit meggyógyít. Bár árnyaltan fogalmaz, a fejedelmi többes mégis nagyon ül. Ha elfáradt a két dolgos kis keze a gyógyításban, hát valaki majd besegít neki. Fene tudja, lehet orvos is, ha éppen helikoptereznének perpillanat Rogán, vagy Szijjártó naccs’urak.
Itt, ennél, az amúgy szeptemberi, kissé elrugaszkodott kijelentésnél, nagyjából már tiszta volt a diagnózis. Hazudik, mint a vízfolyás. Feszt. (Ez a legkisebb bűne tán, a többire majd egy másik sztoriban visszatérek. Készüljenek hosszú lesz!)
Merthogy nem gyógyítják meg! Annyira nem, ha mimagyarok meghalljuk azt a szót, hogy kórház, hát üvöltve rohanunk bele a nagy magyar éjszakába. Bárhova, csak minél távolabb a lerohasztott egészségügytől, a kórházi fertőzésektől, a bibliával gyógyítani akaró Káslertől. Igen, mert szeretnénk még élni kicsikét, amit a Kedves Vezető egészségügye nem törvényszerűen garantál jelen állapotában.
Ne lepődjenek nagyon meg, de a Kedves Vezető szerint, itt minden patent, viszont Európában „kész zűrzavar uralkodik”.
Aha! Hogy erre nem gondoltunk!
Ugyan, mára virradóra megint meghalt 65 koronavírusos beteg, tegnap is 56, az elvégzett – amúgy még mindig rohadt kevés – teszt ötöde pozitív lett, rekordot döntött az új fertőzöttek száma, több mint ötszázan kerültek kórházba. A szükséges influenza oltásnak a töredéke elérhető az országban, sajtóhírek szerint Szabolcsban már a háziorvosokat lasszóval fogdossák, mert annyira nincs orvos. Akkora a baj, hogy a mentősök feltett kézzel ismerték be, hogy képtelenek időben tesztelni, ezért orvostanhallgatókat próbálnak győzködni, álljanak már ők is be.
Zárójel kinyit: Esti, friss hír, hogy a szlovákok 50 egészségügyi dolgozót kértek a magyar kormánytól tesztelni, de, Szíjjártó Péter 200-at küld. Halleluja. Mekkora nagyvonalúság! Mondjuk ezt sem láttuk jönni. Zárójel bezár.
Ez a félnótás meg ma reggel a rohadt pénteki rádiós liturgiáján – vagy mi a lófütty az – azt mondja torokhangon, hogy „nálunk a helyzet istenes”.
ÉRTIK? Ma reggelre újabb 65 halálos áldozat, az elvégzett tesztek ötöde pozitív, rekordot döntött az új fertőzöttek száma, és több mint ötszázan kerültek kórházba. Erre a Kedves Vezető azt nyökögi a szép szájával, hogy NÁLUNK A HELYZET ISTENES!
Ember, mi van? ! Valami másik filmet fűzött be neked a nagy mozigépész, amiben te vagy a szálfatermetű király fehér lovon, csak mi nézünk tízmillióan valami posztapokaliptikus, zsé-kategóriás, hányinger mozit szerencsétlenségünkre?
Vagy mi az búbánat van itt?
Erre, most mit mondjak?
Meghülyült, hazudik, dimenziót ugrott, vagy mit? …De, hogy jövök-jönnék én ehhez? Pfff.