A kormány megtíltotta az azonnali hatállyal való kilépést a rendvédelmi dolgozóknak

0

A napokban változtatta meg a parlament a rendvédelmi feladatokat ellátó szervek hivatásos állományának szolgálati jogviszonyáról szóló törvényt. Nagyobb részt hátrányosan, számolt be a 168óra a Népszava nyomán.

Mint azt a 168óra írta, a gazdaságvédelmi akcióterv adózási változásainak egyik fontos eleme volt a SZÉP kártya keretének megduplázása, ami lehetőséget adott a költségvetési szerveknél dolgozók éves rekreációs keretének 200 ezer forintról 400 ezerre emelésére, ám a belügyi tárca közigazgatási államtitkára, Felkai László az erről érdeklődő szakszervezeteknek levélben csupán annyit mondott: „a kormányzati döntésnek megfelelő végrehajtás előkészítése folyamatban van”, és mivel az ígéret elhangzása óta semmilyen előrelépés nem történt a kérdésben, ezért

terjedni kezdett a hír, hogy nincs is pénz a cafetéria megemelésére.

Tovább súlyosbítja a helyzetet, hogy a kormány az utóbbi hetekben nem válaszol egyetlen szakszervezeti levélre sem, és folyamatos kérések hatására sem hívja össze a Belügyi Érdekegyeztető Tanácsot.

Powreell Pál, a BÉT munkavállalói oldalának elnöke a Népszavának úgy nyilatkozott, amíg nincs kimondva az elutasítás, addig reménykednek, de ideje lenne tisztázni, hogy valóban számíthatnak-e idén a pihenésre költhető keret emelésére.

A pénzügyi bizonytalanság mellé ráadásul új rendelkezéseket is kaptak a terület dolgozói, amik közül szerintük az egyetlen kedvező hír, hogy ahol lehet, engedik az otthoni munkavégzést. De eltörölték például az azonnali kilépés lehetőségét a rendvédelemben, amivel nagyon sokan éltek, de senki nem tudja, ennek lesz-e visszatartó ereje, vagy tovább fogy az eddig is alacsony létszám.

atv.hu/168óra