” A kormány támad, a vírus védekezik”

Február elején még azt hazudta Orbán, hogy a kormány támad, a vírus védekezik

Ma a kormány bejelentette: a vírus támad, az ország meg bezár.

👉Bezárnak az iskolák, óvodák, üzletek.

Úgy tűnik, a kórházakba vezényelt katonák fegyverei nem tudták legyőzni a vírust, ezért a kormány a végső csodafegyverhez nyúlt: töltsük ki a nemzeti konzultációt, és akkor majd kinyit az ország. Elképesztő hozzáállás. A vírus legyőzéséhez nem fideszes adatgyűjtésre van szükség, hanem modern egészségügyre, megbecsült orvosokra és ápolókra, és legfőképp felelős kormányra, amelyik él a felhatalmazással, és nem visszaél vele.

❌Orbán visszaélt a hatalommal.
Védekezés helyett fontosabb volt neki a Dubaji Világkiállításon való részvétel meg a kézilabda EB megrendezése. Ezeket nyilvánította kiemelten fontos közérdeknek, nem az egészségügy rendbetételét. Az épp összeomlóban van. A halottak száma világviszonylatban is nálunk az egyik legmagasabb, márpedig Orbán szerint az emberélet a siker fokmérője. Siker nincs. Helyette van működésképtelenné váló kórház, becsődölő vállalkozás, lakat alá kerülő ország.
👉Lassan egy év felhatalmazás, egy év rendkívüli jogrend után ennyit tud felmutatni a Fidesz. Megbuktak. És hamarosan erről papírjuk is lesz.
➡️Addig is követeljük, hogy adjanak azonnali 80 százalékos bértámogatást a bajba jutottaknak, emeljék meg az álláskeresési járadékot, és legfőképp fejezzék be az egészségügyi dolgozók ellehetetlenítését, elüldözését. Nélkülük ugyanis nem lesz győzelem.
Jólétet és egészséget minden magyarnak!
Jakab Péter