A kormány új szabályának érdekében a politikusok lázasan is mehetnek a Parlamentbe és terjeszthetik a fertőzést

A politikusok lázasan is bemehetnek a Parlamentbe és a kézfertőtlenítés sem kötelező számukra a belépéskor! Az Országgyűlési Hivatal új szabálya szerint ugyanis rájuk nem vonatkoznak a biztonsági előírások! Vagyis szabadon terjeszthetik a betegséget!

A Parlamentben most ősszel is a tavaszi biztonsági protokollt alkalmazzák, de ezek nem mindenkire vonatkoznak.

Amikor az Mfor.hu portál rákérdezett a a koronavírus-járvány miatt életbeléptetett biztonsági rendszabályokra, az Országgyűlési Hivatal közölte: az épület kapuiban lázat mérnek és akinek a testhőmérséklete meghaladja a 37,2 fokot, azt nem engedik belépni. Ez a szabály azonban az országgyűlési képviselőkre és a nemzetiségi szószólókra nem vonatkozik.

A POLITIKUSOK LÁZASAN IS BEMEHETNEK A PARLAMENTBE ÉS KÉZFERTŐTLENÍTÉSRE SEM LEHET ŐKET KÖTELEZNI!

Az egyelőre rejtély, hogy a szigorú biztonsági rendszabályok alól miért kaptak kivételt a képviselők és a nemzetiségi szószólók. Hiszen az elmúlt hónapokban megtanulhattuk, hogy a vírus nem válogat, a fertőzés terjesztésének veszélyét nem csökkenti sem a pártállás, sem a magas beosztás.

Ám a jelek szerint

ORBÁNÉK AZT HISZIK, RÁJUK MÉG A JÁRVÁNYVESZÉLY SEM VONATKOZIK!

Ez a kivételezés világosan megmutatja, mennyire amatőr módon kezeli a Fidesz a járványhelyzetet! A hétköznapi embereket tízezres bírságokkal fenyegetik, ha nem tartják be a biztonsági rendszabályokat, de

A POLITIKUSOKNAK MEGENGEDIK, HOGY SZABADON FERTŐZHESSENEK!

Az Országgyűlési Hivatal tájékoztatása szerint egyébként az épületek mellékhelyiségeiben, a liftekben, a folyosókon és egyéb nem munkavégzésre szolgáló helyiségekben, közösségi terekben, továbbá a büfék, éttermek használata során sorban álláskor kötelező az egészségügyi maszk. Mivel a részletes felsorolásból kimaradt az üléstermek, ebből az következik, hogy

A PLENÁRIS, VALAMINT BIZOTTSÁGI ÜLÉSEKEN NEM KÖTELEZŐ A MASZK VISELÉSE!

Mit is lehet erre mondani? Ez egyszerre röhejes és kétségbeejtő. Minél többen tudnak erről, annál világosabb lesz mindenki számára, milyen amatőrök irányítják ezt az országot.