A kukások gigantikus sztrájkba fogtak, teljesen leállhat a budapesti szemétszállítás

Az FKF Ecseri úti telephelyén rengeteg dolgozó gyűlt össze, kora délelőtt egy FKF-es vezető lement a dolgozókhoz, közölte, hogy nincs tárgyalás és amíg sztrájkolnak, a katasztrófavédelem segítségével oldják meg a szemétszállítást – írja a Blikk.hu.

 

A Blikk információi szerint az FKF Ecseri úti központjánál kezdtek gyülekezni ma reggel a kukások, fizetésemelést követelve.

Azt mondják, sztárjkba lépnek.

Az épületnél egy vezetővel próbálnak tárgyalni, de a Blikk.hu úgy tudja, kiabálásig fajuló vita tört ki. Információik szerint az óbudai hulladékégetőtől sem vonultak ki ma reggel a kukások.

Ez azt jelenti, hogy a mai napon egyelőre nem indult meg a szelektív hulladékszállítás, illetve a kommunális hulladékszállítás egy része sem.

A hulladékszállítás egy része mindenképpen áll ma reggel, míg más helyeken valóban elvitték a szemetet.

A helyszínen megtudtuk, elsősorban az verte ki náluk a biztosítékot, hogy korábban valaki azt nyilatkozta, a hulladékszállítóknál a fizetés a 400.000 forintot is elérheti bizonyos idő után, ami nem igaz.

Kétszázezreket keresnek, miközben ők gondoskodnak arról, hogy a város ne fulladjon bele a szemétbe.

Egyikük meg is mutatta kollégánknak a fizetési papírját. Más helyeken meg 400-450 ezer forintokért keresnek munkatársakat a hulladékszállító cégek.

Azt mondták, a kukásautókat most leadják azzal, hogy hibásak, nem lehet velük dolgozni, így nem is indulnak majd el.

További részleteket a Blikk.hu cikkében olvashatnak.

 

 

Forrás: Blikk.hu