A külügyminisztérium elősegített egy diktátort!

0

A HVG számol be az ENSZ emberi jog tanácsának döntéséről, a Fülöp-szigetekei drogháború kivizsgálásával kapcsolatban.

“A helyi belügyekről a Fülöp-szigetek állampolgárainak kell dönteniük. Együttműködni jöttünk, nem beavatkozni”

– mondta Szijjártó Péter külügyminiszter 2017-ben, amikor kölcsön folyósításáról döntöttünk, illetve gazdasági kapcsolatokat építettünk.

Szijjártó Péter bejelentette:

“Miután személyes jelenlét nélkül a világnak ezen a részén sikert lehetetlen elérni, ezért Magyarország kedden újra megnyitja 1995-ben bezárt nagykövetségét.”

Ezenkívül aláírják a magyar Külügyi és Külgazdasági Intézet és Fülöp-szigeteki társintézete közötti, valamint a kereskedelmi kamarák közötti megállapodásokat, és Magyarország nyit az Eximbanknál egy 510 millió euró értékű hitelkeretet magyar vállalkozások Fülöp-szigeteki jelenlétének támogatására.

A magyar vállalatok ottani piacra lépése érdekében a budapesti kormány szorgalmazza az Európai Unió és a Fülöp-szigetek közötti szabadkereskedelmi megállapodás mielőbbi megkötését. Eddig erről két tárgyalási forduló zajlott le.

A távol-keleti országban súlyos problémákat okoz a droghasználat és -kereskedelem, az ország elnöke Rodrigo Duerte erre válaszként olyan akciót indított, melynek több ezer áldozata is lehet, köztük sok ártatlan, és olyan ember, akinek a legnagyobb bűne, hogy drogot fogyasztott.

Az ENSZ ezeket a tömeges gyilkosságokat akarja kivizsgálni, a határozatot Izland terjesztette elő és a Genfben ülésező testületből 18 ország szavazott a vizsgálat mellett, 14 ellene, és 15 ország tartózkodott.
A Rappler összegyűjtötte, hogyan szavaztak az egyes országok, a lista szerintük így néz ki:

 

 

Ezek szerint Magyarország az egyetlen európai ország, amelyik a döntés ellen szavazott.