A kutyának sem kell!

Magyarországot arra ítélte az illegitim kormánya, hogy a gagyi  szemétért is fizessen!

 

Ez gyors volt – holnap máris érkezik több mint félmillió kínai vakcina hazánkba!
Portyázunk, fürkészünk, aztán ha leesik a kamionról, gyorsan bepakoljuk a repcsibe.
Az ígéretek szerint szigorúan bevizsgáltatják a használat előtt. Ha a külügyminisztérium megígérte, akkor az bizonyára úgy is lesz… igaz? Ki vállalja be a kínai csodaszert? 133 bátor ugrásra készen?
És ez még csak a kezdet, összesen ötmillió adagot kötött le a kétes megítélésű kínai oltóanyagból a magyar kormány. Az oltás előtt az ígéretek szerint szigorúan bevizsgálják.
275 ezer ember beoltására elegendő Sinopharm-vakcina érkezik kedden Kínából, derült ki egy Szijjártó Péter Facebookjára feltöltött videóból, amiben Menczer Tamás államtitkár búcsúztatta a Pekingbe induló repülőgépet. Azt mondta, oltani csak azután kezdenek vele, hogy megvizsgálták a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) szakemberei.
A vakcina január 29-én kapott engedélyt az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézettől (OGYÉI), aznap, hogy a kormány lazította a feltételeket. A módosított rendelet értelmében olyan készítmény is használható itthon, amit legalább három – köztük legalább egy európai uniós vagy európai uniós tagjelölt – országban engedélyeztek.
A Sinopharm oltóanyagát EU-s ország ugyan nem engedélyezte egyelőre, Szerbia viszont igen, márpedig ők tagjelöltek. A másik feltétel, hogy a vakcinát világszerte megkapta legalább egymillió ember.
A kormány összesen 2,5 millió ember beoltására elegendő Sinopharm-vakcinát foglalt le.
A gyártó szerint az oltóanyag közel 80 százalékos hatékonyságú, de a klinikai teszt harmadik fázisának részletes eredményeit még nem tették közzé.

 

 

 

via. ATV