A kutyát sem érdekli a vadászati kiállítás ezért Semjénék már ingyenjegyeket osztogatnak!

Az rendezvény kormánybiztosa, a szintén vadász Kovács Zoltán persze próbálja jótékony, oktatási célú akciónak álcázni az erőltetett közönségtoborzást, tudta meg az (ezalenyeg.hu)

 

Kicsit nagyon sokba került a fideszes urak hobbijáról szóló vadászati világkiállítás. Főleg ahhoz képest, hogy mennyire nem lesz látogatottsága, és milyen kevés bevételt fog hozni.

 

Más országokban több esze van a vadászoknak, mint a fideszeseknek:

 

nem fognak koronavírus-járvány idején külföldi tömegrendezvényekre látogatni.

 

A közel 70 milliárd forintos költségű rendezvény iránt annyira nincs érdeklődés, hogy iskolásoknak osztogatott ingyenjegyekkel próbálják azt a látszatot kelteni, hogy vannak látogatók.

“SZENZÁCÍÓS PROGRAMOK, DÍJTMENTES RÉSZVÉTEL”

 

– ezzel a címmel (igen, a helyesírási hiba is) küldött államtitkári körlevelet Kovács Zoltán az iskolaigazgatóknak, hogy vigyék a kis nebulókat felvonulni az amúgy üresen kongó kiállításra. Mi lesz a következő? Kötelező felvonulás május 1-jén vagy Orbán Viktor születésnapján?

Az iskolás csoportokat kísérő tanárok is ingyen belépőt kapnak, sőt az állam az utazást is állja: 100%-os kezdvezményt biztosítanak a MÁV-on, a Volánbusz pedig kifejezetten erre az alkalomra buszjáratokat indított. Ez mind szép és jó, és természetesen nagyon sok gyereknek érdekes lehet egy ilyen témájú kiállítás, de nehéz lenne nem látni a háttérben húzódó valódi okot:

Korábban „legalább egymillió” látogatót ígértek, így érdekes miért sunyítanak az ingyenes lehetőségről a „Fátyol Iskolaprogrammal” – írta Dorosz Dávid, a Párbeszéd politikusa.

Kovács Zoltán levelén kívül amúgy semmi nyoma az akciónak, sem a kiállítás hivatalos honlapján, sem semmilyen más kiadványban nem szerepel. Dorosz Dávid egy költői kérdés formájában erre is megadta a választ:

“Szégyellik, hogy csak ingyenjeggyel és ingyenutazással tudják feltornázni a látogatószámot?”

 

 

(forrás: hvg.hu)