A Legfőbb Ügyészség mindenkit megnyugtatott, a hatóságok egyre nagyobb mértékben derítik fel az OLAF által is vizsgált ügyeket

0

Magyarország igazságügyi hatóságai egyre nagyobb mértékben derítik fel az Európai Unió csalás elleni hivatala (OLAF) által is vizsgált ügyeket – írta a Legfőbb Ügyészség szerdán az MTI-hez eljuttatott közleményében, amelyben rámutattak arra, hogy az OLAF egyre többször olyan ügyben tesz igazságügyi ajánlást, amelyben már folyik Magyarországon nyomozás.

A Legfőbb Ügyészség közlése szerint az OLAF jelentés megállapítása szerint az uniós hivatal Magyarországot érintően 9 vizsgálatot fejezett be, amelyek közül 7-et zárt ajánlással. Ez a szám ugyanakkor valamennyi – igazgatási, pénzügyi és igazságszolgáltatási – ajánlást takarja. Ezen belül a 2018. évben érkezett igazságügyi ajánlások száma 4 – hívták fel a figyelmet.

A közleményben úgy fogalmaztak, összefoglalva megállapítható, hogy “Magyarország igazságügyi hatóságai – folyamatosan jó teljesítményt nyújtva, az OLAF-fal a legszélesebb körű együttműködésben – egyre nagyobb mértékben derítik fel az OLAF által is vizsgált ügyeket.”

Bővebben itt: Magyar Narancs /https://magyarnarancs.hu/belpol/a-legfobb-ugyeszseg-mindenkit-megnyugtatott-a-hatosagok-egyre-nagyobb-mertekben-deritik-fel-az-olaf-altal-is-vizsgalt-ugyeket-122732