A LEGNAGYOBBAK TI VAGYTOK!

0

Sokat töprengtem, hogy megosszam-e gondolataimat az egészségügyi dolgozók egyszeri bérkiegészítésével kapcsolatban és végül azért döntöttem úgy, hogy kiírom magamból, mert TUDNIA KELL mindenkinek, hogy amit most a szociális szférával tesznek az nem csupán a szakma arcul csapása, hanem gyakorlatilag a földbe döngölése.Ez így megy már hosszú évek óta, ezért nem akarok a posztból pártpolitikai csatározást.

Előre szeretném leszögezni, hogy a járvány idején aktívan dolgozó egészségügyi dolgozóknak MINDEN ELISMERÉSEM és köszönet illeti őket

Még mielőtt valaki félreértené, vagy azt hinné, hogy ez a gondolatmenet ellenük szól. Nem! Nem erről van szó!

Sőt, még arról sem (bár itt azért már a vérnyomásom igen csak megemelkedett), hogy a felsorolásban szereplő jogosultak körében benne vannak a kormányhivatali dolgozók eü. feladatot ellátóitól kezdve a Magyar Honvédség eü. dolgozói is. Sokkal inkább arról van szó, hogy GYED-en, GYES-en, szabadságon, fizetés nélküli szabadságon, betegszabadságon, állásidőn lévők is bekerültek a körbe ELLENBEN azokkal a szociális területen helytálló dolgozókkal, akik MENTESÍTETTÉK az egészségügyet ebben az időszakban.

Igen, mentesítettük!!! Ezek nem nagy szavak, hiszen láthatta mindenki, hogy amelyik idősek otthonába bekerült a vírus, ott bizony tarolt, ott bizony mentők álltak sorba és vitték KÓRHÁZAKBA a lakókat! Megakadályoztuk, hogy bekerüljön a vírus intézményünkbe, nem kis áldozattal.

Mi, szociális területen dolgozók mindent megtettünk és a mai napig , hogy védjük ellátottainkat. Nem mentünk baráti összejövetelekre, egy héten csak egyszer, vagy kétszer mentünk vásárolni, plusz feladatokat róttak ránk, szabályzatok hosszú sorát tartottuk és tartjuk be a mai napig, hogy a legkisebbre csökkentsük a kockázatot.

Amikor Covid-gyanú merül fel, akkor izolálunk, a mi nővéreink ugyanúgy pajzsban, overallban végzik ilyenkor feladataikat, amikor a kórházból teszt nélkül érkezik vissza a lakó, akkor szintén izolálunk és még taglalhatnám, mert a sor igen hosszú.

Évek óta nincs bérrendezés, csak a szociális ágazati pótlékra csepegtetnek egy kis alamizsnát, most megemlíthettek volna bennünket is legalább erre az egy alkalomra… Mondjuk az önérzetünk miatt is, ha már más nem jut…

Vezetőként most azon gondolkodom, hogy mit mondhatnék a Munkatársaimnak, akik szintén elolvasták ezt a közleményt?????

Mit mondjak annak az elhivatott kollégánknak, aki 9 hétre (KILENC!!!) hétre beköltözött az intézménybe a határzár miatt és nem akarta cserben hagyni a kollégáit, a lakókat és a munkáltatóját??????

Mondjam azt, hogy “Sorry, már megint így jártunk”?

Jelenleg csak azt tudom mondani:

A LEGNAGYOBBAK TI VAGYTOK!

KÖSZÖNÖM NEKTEK

De valószínűleg ezzel már tele a padlás

Ui.: Nem is olyan régen szociális dolgozóként magam is ott voltam az egészségügyi dolgozók mellett, kiálltam értük. Ma sem tenném másként. De értünk vajon ki áll ki?

Ildó Vodi/facebook