A LUKOIL 20 LITERES TANKOLÁSI KORLÁTOT VEZET BE

Miután a Mol és az OMV péntektől 50 literben korlátozta a benzinkutaknál kiadható üzemanyag mennyiségét, a Lukoil is lépett. A Telex megkeresésére a 79 magyarországi Lukoil töltőállomást üzemeltető Normbenz Magyarország Kft. közölte, hogy átmeneti jelleggel ők is korlátozásokat vezetnek be.
„A kisnyomású kútoszlopokon maximum 20 liter, a nagyteljesítményű kútoszlopokon maximum 150 liter üzemanyag tankolható egy tranzakció során. Kannába, illetve egyéb külső edényzetbe kizárólag piaci áron vásárolható üzemanyag, egy tranzakció során maximum 10 liter” – írták.
Mint megírtuk, a Mol a vásárlók kiszolgálásának biztosításával és a töltőállomások zavartalan működésével indokolta a korlátozást az MTI-nek. A limitet aszerint határozták meg, hogy mi az a mennyiség, ami a lakossági felhasználók számára elegendő.
A hatósági ár amúgy is csak arra vonatkozik, ha a vásárló magyar forgalmi engedéllyel rendelkező autóba tankol. A benzinkannába töltött üzemanyagért piaci árat kell mostantól fizetni.
A benzinkutak lépésének elsősorban az az oka, hogy nyáron üzemanyaghiány várható Magyarországon. Ezekben a hónapokban az aratás miatt a mezőgazdaság használ a szokásosnál több üzemanyagot, az OMV schwechati üzemében történt baleset miatt is kevesebb üzemanyag érkezik Magyarországra, s végül másfél hete a Mol százhalombattai finomítójában ütött ki tűz, ami szintén hatással van a kínálatra.
Via telex.hu