A magyar állam több, mint 3 milliárd forintért vásárolt a szlovéniai Lendván egy wellness-központot.

Szép darab: 120 szobás hotel, apartmanfalu, camping, medencék, nagy park. Az üzletet az újabban mindenesként működő Palkovics miniszter bonyolította. Nem nagyon értem, mire használ egy állam, egy kormány a másik állam területén egy eddig veszteséges wellnessközpontot. Egyetlen értelme lehet: nekem akartak gesztust tenni. Nem elég, hogy a pártszékházuk is a Lendvay utcában van, most lett egy lendvai Wellnessközpontunk is. Fiúk, igazán nem kellett volna. Legközelebb egy csokor virág is megteszi.
Aztán olvasom, hogy a központ szomszédságában fociakadémia is épül, a nemrégiben már másik 2 milliárd forintot kapott a “Lendva” másodosztályú futballcsapat számára. (Teletöltjük a Kárpát medencét fociakadémiákkal. Eddig összesen 20 milliárdot költöttünk a határon túli magyar futballra. Az ott élő magyaroktól nem sajnálom a segítséget, csak tartok tőle, nem erre volt a legégetőbb szükségük.,)
3 meg 2 milliárd az már 5 milliárd Lendvára. Ez már több, mint apró figyelmesség. Egy csokor virággal tényleg nem helyettesíthető. Kérek egy doboz bonbont is, viszont lemondok a wellnessközponról meg az akadémiáról. és kvittek vagyunk. A Lendvai név megint szép lesz, méltó régi, nagy híréhez.

Lendvai Ildikó