A magyar lakosság fittyet hány a vírusra – tömegek alakultak ki a sípályákon

Kifehéredett a táj szerda reggelre, a délnyugati országrészeket leszámítva a legtöbb helyen havazott éjszaka, és hasonló kilátások várhatók szerda éjjelre is: az Időkép előrejelzése szerint újabb csapadékzóna érkezik éjszaka.

Nyugat, északnyugat felől indul majd a havazás, de jelentős mennyiségű hóra nem kell számítani, a legtöbb helyen 1-3 centi várható. Ennél több a Dunántúli-középhegységben és keleten hullhat, írják.

Elszórtan még pénteken és szombaton is előfordulhatnak hózáporok, de egyre erősebb fagyok jönnek: vasárnap akár mínusz 18 fok is lehet helyenként a kontinentális eredetű fagyos levegő következményeként. A leghidegebb a havas tájakon lesz, északon és a keleti határ közelében. Napközben is több helyen lehet akár mínusz 5 fok alatt a hőmérséklet.

A havazás eredményeként nemcsak hétvégén, hanem hétközben is sokan vannak az eplényi síközpontban.

Frissítés:

A rendőrség és a honvédség katonái nagy erőkkel tartanak ellenőrzéseket a kiemelt sípályákon. Az ORFK tájékoztatása szerint több bírságot szabtak ki a hatóságok maszk hiánya miatt illetve több személyt is a távolságtartás szabályainak betartására figyelmeztették.

MTI