A magyar lakosság több mint fele nem kedveli Novák Katalint!

Januárban kiegyenlítettebbé vált az ellenzék és a Fidesz-KDNP versenye, Novák Katalin pedig a népszerűbb politikusok közé tartozik ugyan, de még így is kicsit kevesebben kedvelik, mint ahányan szimpatizálnak vele – írja a Republikon Intézet friss közvélemény-kutatása alapján a Telex.

 

Mivel hamarosan aktuális az új köztársasági elnök kinevezése, erről is megkérdezték az embereket. 60 százalékuk a közvetlen választást preferálná, csak 32 százalék tartja jónak, hogy továbbra is a parlament döntsön erről, 8 százalék pedig nem tudta/nem válaszolt.

A kormány jelöltjét a posztra, Novák Katalint a megkérdezettek 54 százalék inkább vagy egyáltalán nem kedveli, míg 46 százalék inkább vagy nagyon kedveli. Viszont az is látszik, hogy ezzel a népszerűbb politikusok között van.

A választás közeledtével a Fidesz-KDNP a Republikon mérése szerint a teljes népesség körében 41 százalékon áll, a Márki-Zay Péter vezette ellenzéki tömb, az Egységben Magyarországért 40 százalékon. A pártválasztók között viszont a Fidesz-KDNP és az Egységben Magyarországért is 47-47 százalékot szerezne.