A magyar mindig híres volt vendégszeretetéről…mondom volt!

Bayer Zsolt lovagkereszt után Jótollú magyar újságíró-díjat kapott

Bayer Zsolt lovagkereszt után Jótollú magyar újságíró-díjat kapott

Bayer Zsolt, a Fidesz 5-ös számú párttagkönyvének tulajdonosa a 2016-os lovagkereszt után idén a Médianéző Központ által alapított Jótollú magyar újságíró díjat is megkapta. Boros Bánk Levente, a a központ igazgatója szerint Bayer Zsolt olyan újságíró, aki “akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell”. Sőt, Boros szerint Bayer a megszólalásaival nem támad, hanem véd.

Boros Bánk Levente, a központ igazgatója a díjátadón így méltatta a fideszes megmondóembert: Bayer Zsolt háborús időben és sorsdöntő választási évben veheti át a díjat, amikor „stabil viszonyítási pontokra és az értékekért kiálló frontharcosokra van szükség”. Bayer olyan újságíró, aki „akkor szólal meg, amikor kell, és oda címezi szavait, ahova kell”.

Boros Bánk Levente szerint Bayer Zsolt a megszólalásaival nem támad, hanem véd, a nemzeti oldal közösségét nem megosztja, hanem összetartja, és „háborús időkben nincs is másra szükségünk”.

A Nézőpont Intézet honlapja szerint a kitüntetést azért hozták létre 2019-ben, hogy a jobboldali, konzervatív sajtó munkatársai is megkaphassák a munkájukért járó figyelmet és elismerést. Célja, hogy olyan újságírók szakmai teljesítményét ismerjék el, akik valósághű, tényszerű cikkeikkel, riportjaikkal hozzájárulnak nemcsak a közvélemény tájékoztatásához, hanem az újságíró szakma hagyományos értékeinek megőrzéséhez is. Az elismerést odaítélő kuratórium tagjai a korábbi díjazottak: Huth Gergely (Pesti Srácok); Villányi Károly (Magyar Nemzet); Nagy Katalin (Magyar Rádió); Néző László (Mediaworks); Szarvas Szilveszter (Pesti Tv, Pesti Srácok); Gajdics Ottó (Hír Tv); valamint Szentesi Zöldi László (Magyar Demokrata).

Bayer Zsolt külpolitikai elemzőként alkotott az elmúlt hetekben, amikor a Telexnek üzent lefitymálóan és közölte: annak semmi esélye sincs, hogy Oroszország megtámadja Ukrajnát, „ezt egy hülye is tudja”.