A magyar tenger nem magántenger! Ellopták a magyar tengert!!!

A Balaton történelme során többször is megszenvedte már a politikusok kisajátító nyomulását

“…ami egykor a pártállamé volt Balatonaligán, az most ismét visszaszállt a pártállamra….”

Mintegy hetven évvel ezelőtt Aliga lakóit Rákosi Mátyás és a pártvezetés igényei miatt szinte pár óra alatt telepítették ki otthonaikból. Ekkor kezdték el kiépíteni az önkényurak elzárt luxusparadicsomát, idővel pedig az MSZMP kiterjedt üdülő-komplexuma nyaraltatta a legmagasabb szintű elvtársakat ugyanitt – írta Donáth.

(“50 hektár erdő, 10 hektáros strand, 2 kilométer hosszú partszakasz,

mindez már magántulajdonban, nem a dolgozó népé. Hajdanán a komplexum a modernitást képviselte, eleve a Horthy-korszakból is származnak villák. Aliga ugyanis – részben Budapesthez való közelsége miatt – már akkoriban népszerű üdülőhelye volt a tengerpartját vesztett csonka Magyarországnak, ki is épültek a szép, néha modern villák itt. Aztán az újabb világháború után, az államosítás lendülete elsöpört mindent, jött az ÁVO, százával kitelepítették a családokat, lezárták a területet és az a pártvezetésé lett…” (forrás)

A “sikeres üzletember”, Mészáros Lőrinc egyik érdekeltsége bevásárolta magát a volt pártüdülőnek otthont adó Club Aligába,

ahol ennek megfelelően hamarosan megjelenhetnek a dózerek, gréderek és kőművesek. A tranzakció 2018. december 20-án zárul, és érinti Aliga mind a 47 hektárját és két kilométeres partszakaszát. Az üdülőt a Mészáros érdekkörébe tartozó Hunguest Hotels és Balatontourist veszi át üzemeltetésre, miközben az Appeninn Nyrt., Mészáros Lőrinc tőzsdén jegyzett cége felülvizsgálja a fejlesztési terveket.(forrás))

“Ma már ehhez nem kell erőszak sem:

adóforintjainkat és az EU-s forrásokat odaadják a miniszterelnök barátainak és családtagjainak, akik egyszerűen megveszik a Balatont. Igen, lassan „a” Balatont. A NER-nek már nem is elég egy pártüdülő, nem elég tucatnyi szálloda: addig nem nyugszanak, míg a Balaton Orbán Viktor kerti medencéje nem lesz.

De csak átmenetileg

A Balaton életében ugyanis villanásnyi epizód lesz a fideszes körbekerítés: huszonkétezer éve létezik a tó. A magyar társadalom, a most itt élők számára viszont fontos, hogy még hány balatoni nyarat tud ellopni tőlük a NER. A Balatonról kiszoruló hétköznapi polgárok érdekében, a mindannyiunkat megillető Balaton érdekében védelmezzük a maradék szabadstrandokat. Ezért petíciót is indítottunk, amit a Balaton mellett személyesen, illetve ezen a linken online is alá tudsz írni. Kemény munkával, még több erőt gyűjtve pedig közösen fogjuk elzavarni a kormányt, és visszaszerezzük a Balatont, illetve alkotunk olyan törvényi garanciákat, amelyek megnehezítik, hogy bármely hatalom újra megpróbálja kisajátítani a közös kincsünket.

Mert a magyar tenger nem magántenger!”