A magyar vendéglátósokon nem, de a dubaji dollármilliárdos budapesti luxusszállóján is segített az állam

Csaknem tízmillió forint jutott a The Ritz-Carlton Budapestnek, a járvány miatti bevételkiesés kormányzati kompenzációjaként.

 

A világ egyik leggazdagabb embere Khalaf al-Habtoor, akinek luxusszállodája, a The Ritz-Carlton Budapest után 9,6 millió forintos állami támogatást fizetett ki z Orbán-kormány, ezzel kompenzálva a koronavírus-járvány miatt kieső bevételeit – írja az mfor.hu.

 

A portál a Kisfaludy-program támogatásait tartalmazó listán szúrta ki a csaknem tízmilliós kompencációt. Az összeget az Adria Palace Kft. kapta meg, amelynek tulajdonosa az Al Habtoor Holding Kft.-n keresztül a dubaji Al Habtoor Group, amelynek alapítója Khalaf al-Habtoor.

 

Guller Zoltán, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) vezérigazgatója még november 11-én tudatta, a Nemzeti Turisztikai Adatszolgáltató Központban (NTAK) regisztrált szálláshelyeknek az állam megtéríti a november 8-ig beérkezett, a zárás utáni 30 napra vonatkozó bevételkiesés 80 százalékát.
Emlékeztettek:
az üzletember többször szerepelt a Forbes leggazdagabb embereinek listáján, 2011-ben 2,5 milliárd dollárra becsülték a vagyonát, csoportja építette a világ első 7 csillagos szállodáját, a Burdzs Al Arabot. Khalaf al-Habtoor magyarországi befektetéseiért 2016-ban megkapta a Magyar Köztársaság Tiszti Keresztjét.

 

(24.hu nyomán)