A Mészáros meg a disznó meg a zászló meg a vasút

0

Szívesen mondanám, hogy ilyen nincs. De egy országban, ahol szabályt alkotnak arról, hogy piciny, nemzeti színű zászlót kell beletűzni a disznóhúsba, minden lehetséges. És most hagyjuk is, hogy miért csak a disznóba, a libák nemzetiséget miért nem kell jelölni. Vagy – hogy idézzek egy kommentelőt – a disznóknak vajon kell-e nagyszülőig igazolást hoznia arról, hogy minden felmenőjük magyar disznó, hogy megkaphassák a zászlócskát? És vajon, akinek csak az egyik kan nagyapja magyar, a másik meg nem, az a szegény kismalac milyen zászlót kap? És azok a disznók, akik betértek a magyarságba? És nem is folytatom tovább, mert még rengeteg – teljesen lényegtelen – kérdés van Csodaországban, ahol ráérnek ilyesmikkel foglalkozni a népek.

Miközben Mészáros Lőrincnek arra is marad ideje, hogy felújítsa a Debrecen-Füzesabony vasútvonalat, kilométerenként 3,6 milliárdért. Igen. Egy kilométer felújítás 3.600 millió (3 600 000 000) forint. Azaz 1 méter felújítása 3,6 millió forint.

Most puhán csukjuk le a szemünket és képzeljük el, amint arannyal, gyémánttal van az az egy kilométer kirakva, mert másként miként is lehetne ennyi pénzt elverni egy vágány felújítására. Persze, ha lopnának, az egészen más lenne.

De ilyet miként feltételezhetnénk egy apostoli keresztény uralkodóról, aki ráadásul kolostorba vonult már egy ideje, még ha szép erkélyesbe is?

Ráadásul, mi köze neki Mészároshoz? Biztos drága, de legalább jól dolgozik – úgy krampácsol, mint kevesen ebben az országban. Drága, de a minőséget meg kell fizetni.

Megfizetünk érte.

A cikk forrása és a teljes írás itt olvasható:https://www.klubradio.hu/adasok/a-meszaros-meg-a-diszno-meg-a-zaszlo-meg-a-vasut-110665?fbclid=IwAR2TfgtkY4C-STeXI_RrmXnlW8-oOl4C3SOSWkCxihhEFsjfysLIPrdybpI#.Xh1K2zK8718.facebook