A MOB etikai bizottsága is foglalkozik Borkai Zsolttal

0

A Magyar Olimpiai Bizottságon (MOB) belül újonnan felálló etikai bizottság fog foglalkozni Borkai Zsolt olimpiai bajnok orgiás-szexvideós ügyével – írta a hvg.hu.

A MOB célja „morális iránytűként mutatni az utat a sporttársadalomnak”.

Borkai Zsolt a MOB elnöke volt, 2017 májusában azonban nyert ellene Kulcsár Krisztián. Azóta Borkai a MOB közgyűlésének tagja a tornászszövetség delegáltjaként. A Párbeszéd nemrég kezdeményezte az olimpiai bizottságnál, hogy vonják meg Borkai olimpiai bajnoki életjáradékát, mert egy sportoló „nem mehet el prostituáltakkal, nem orgiázhat”.

A hvg.hu kérdéseire azt írta a MOB:

a Magyar Olimpiai Bizottság tíz év múlva egy olyan, nemek arányát tekintve kiegyensúlyozott szervezet képét mutatja, amely a hagyományaiban rejlő értékei mellett modern megközelítésével és korszerű működésével képes vonzó lenni a társadalom széles rétegei számára, és sikerrel juttatja el olimpizmusról, sportról szóló üzenetét minden korosztálynak, miközben morális iránytűként mutatja az utat a magyar sporttársadalom egészének.

Ennek a víziónak megfelelően döntött október 2-án a MOB elnöksége arról, hogy létrehoz egy önálló Etikai Bizottságot, amely többek között a tagságot érintő etikai kérdéseket is tárgyalja majd. Mihelyst ez a bizottságunk feláll, foglalkozni fog majd az üggyel.