A Momentum és a Jobbik feljelentést tesz Hernádi Zsolt ellen

A Momentum feljelentést tesz Hernádi Zsolt ellen. Arra kérik a hatóságokat, vizsgálják meg, hogy a MOL elnök-vezérigazgatójának kijelentései kimerítik-e a rémhírterjesztés tényállását.

 

„Álláspontunk szerint Hernádi Zsolt nagy nyilvánosság előtt osztott meg olyan információkat, amelyek a benzinellátás nehézségére utalnak”

 

– áll a párt közleményében.

 

„Ahogy a koronavírus idején, a rémhírterjesztéssel kapcsolatos intézkedés nyilvánvalóan most is az igazságot feltáró újságírók, civilek, ellenzékiek ellen irányul. De azért reméljük, saját magukra is érvényesnek tekintik ezt a jogszabályt”

 

– írja Facebook-oldalán a Momentum szóvivője, Tompos Márton.

 

Tévedése beismerésére és bocsánatkérésre szólítja fel a MOL elnökét a Jobbik. A párt szerint Hernádi Zsoltnak a kampány helyett sokkal inkább a hazai üzemanyaghiány megoldásában kellene jeleskednie, és igazolni alkalmasságát.

 

„Amellett, hogy erre a Kreml háza táján is megnyalják a tíz ujjukat, mi ez, ha nem »stratégiai« pánikkeltés?” – fogalmaznak közleményükben. „Orbán országos cimboráját, az Interpol által körözött bűnözőt, akit éppen a maffiakormány feje védett meg a börtöntől – tehát lekötelezett – láthatólag szándékos pánikkeltésre használják, és segítségével szándékosan traumatizálják a közvéleményt. Hogy majd egy barbatrükkel »nyugodt erőnek« tűnjenek, és a nagy megmentők szerepében tetszelegjenek.”