A NATO létjogosultsága elsősorban éppen ez az orosz fenyegetés

A NATO létjogosultsága elsősorban éppen ez az orosz fenyegetés, amely Ukrajnában most valóra vált, és ha nem szenvednek vereséget, hanem könnyen lerohanják Ukrajnát, a követelés kiterjedt volna más országokra is. Nem beszélve az atomfenyegetésről, a világháború emlegetéséről, amivel nemcsak a közvetlen környezetüket fenyegetik. Ezért ez az “orosz érdekre” való hivatkozás, a NATO és a Nyugat terjeszkedésére való mutogatás, amivel úgymond “kiprovokálták” az orosz inváziót, alapjaiban hibás és téves, valójában hazug orosz propaganda.
Ez pedig leginkább abból látszik, amit Putyin a háború előtt, alatt és azóta is mondott, amit a május 9-i (győzelem napi) beszédében is előadott az orosz nemzet küldetéséről, amellyel keresztény értékeket védelmez az értékeket megtagadó Nyugattal szemben (amely valójában az egyéni jogok és az egyéni szabadság értékeit védi az állami ideológiai, erkölcsi és vallási elnyomással szemben). Putyin retorikája szerint az oroszoknak az egész világot kell felszabadítaniuk a Nyugat liberális uralmával szemben, hogy az általuk képviselt értékeket visszaállítsák a világban.
Ezeket az értékeket mindenki láthatja az ukrán városok utcáin heverő holttestekről készült fotókon. Ezek az illiberális keresztényfasiszta értékek. Ha nem engedelmeskedsz, akkor – így vagy úgy – meghalsz. Ez a magasabbrendű keresztényfasiszta kultúra és értékrend, amely az ukrán népirtásban a maga nyers valóságában látható. A nyugati liberalizmus, a tolerancia, az egyéni jogok pedig ezzel szemben jelentik az értéktelenséget, mert nem kényszeríthetnek rá hazug valláserkölcsi normákat mindenkire, és ennek érdekében nem működtethetnek egy náci és fasiszta diktatúrát.