A nép pénzén dörzsölnek!

0

Az üzleti ügyekkel véletlenül nem foglalkozó miniszterelnök családjából ketten is felkerültek a Forbes 100-as toplistájára, amin a legértékesebb, magyar tulajdonú cégeket vették számba. Az egyik szerencsés vállalkozó Tiborcz István a BDPST Zrt. nevű ingatlanos cégével.

A másik pedig a miniszterelnök apja, Orbán Győző a Dolomit Kőbányászati Kft.-vel.

A 24.hu szerint a rokonságból Orbán Győző cégét a 88. helyre rangsorolták, ami tavaly 4,6 milliárd forint árbevételből közel 2 milliárd forint nyereséget gazdálkodott ki. A Dolomit Kőbányászati Kft. olyan cégeket előz, mint a legnagyobb magyar pénzváltó hálózattal rendelkező Exklusive Change vagy a piacon 30 éve jelenlévő Béres Gyógyszergyár Zrt.

Orbán Viktor vejének még van hova menetelnie, mert a mostani listán még csak a 91. helyet sikerült megcsípnie, miután 10 milliárd forintra értékelték a BDPST Zrt.-t.

A miniszterelnöki vej cégéhez az utóbbi években olyan ingatlanok kerültek, mint a turai kastély vagy a pesti Adria-palota, de ez a cég fejleszti például a Dorottya Palace-t, a Vörösmarty tér első ötcsillagos szállodáját is.