A NER és a természet: kivágták a fákat, aztán rájöttek, hogy mégse építkeznek

0

Egy egész ország próbálja megérteni, hogy miért gyűlölik a fideszesek a fákat. Mi a bajuk ezeknek, hogy ott irtják a növényzetet, ahol érik? Zavarja őket a látványuk, vagy ez valami személyes bosszú? Nem érti senki sem.

A fideszesek az elmúlt években kivágták a fákat a József Nádor téren, a Normafánál, a Városligetben, berregett a láncfűrész Balatonfűzfőtől Keszthelyig mindenütt. Nemrég az ország egyik legidősebb erdejét, egy 180 éves bükköst taroltak le.

A Római-parti fák csak azért élnek még, mert az önkormányzati választást Tarlós még megvárja. Ha nyer, pusztulnak azok is.

Ez az esztelen természetrombolás és fautálat ugyanúgy szimbóluma a NER-nek mint a mértéktelen lopás és az üres stadion. Csak míg a lopás és a stadion esetében lehet tudni, hogy miért csinálják, a faellenes háborújukat nem magyarázza semmi. Mi ebben a jó nekik? Rejtély.

Egy éve Káptalanfüreden estek neki az erdőnek, és 10 ezer négyzetméteren vágtak ki fákat. A lapok kiderítették, hogy a Kocsis Máté vezette Magyar Kézilabda Szövetség akar kézilabdacsarnokot építeni ide. Bár az országban nyilván találtak volna olyan helyet az újabb sportlétesítménynek, ahol nem kell fákat kivágni, de mintha direkt keresték volna a lehetőséget a pusztításra.

Egy év elteltével kiderült: mégsem lesz Káptalanfüreden sportcsarnok. Az ellopható állami támogatást meg tudták szerezni más célra is, akkor minek vesződni az építkezéssel. Azt a rengeteg fát tehát teljesen értelmetlenül irtották ki. Ott hagytak maguk mögött egy sebet a tájban, és még csak azt sem mondták a barbárok, hogy bocsi, ültetünk helyettük néhány palántát, aztán laza 80 év múlva olyan lesz itt minden mintha semmi se történt volna.

Mindenki nézze meg még egyszer a fotót. Ez az Orbán-rendszer emlékműve.

Az eredeti cikk itt olvasható: FLAMINGÓK facebook /https://www.flamingok.hu/blog/a-ner-%C3%A9s-a-term%C3%A9szet-kiv%C3%A1gt%C3%A1k-a-f%C3%A1kat-azt%C3%A1n-r%C3%A1j%C3%B6ttek-hogy-m%C3%A9gse-%C3%A9p%C3%ADtkeznek?fbclid=IwAR0GJGDYU9EunlJtEblncq3HoVlwQMreQaqi8mbF6TffGgPkUqem90ZyQTQ