A neves EP-képviselő leleplezte Orbán Viktor orrvérzésig tartó hazugságait

Orbán és a kormány kommunikációja tele van ferdítésekkel, melyekkel félrevezetik az embereket. A vakcinabeszerzés kapcsán az uniót, az oltás hátráltatásával pedig az ellenzéket támadják, a valóság azonban nem ennyire kézenfekvő a kormány számára.

 

Ujhelyi István, az MSZP EP-képviselője közösségi oldalán cáfolta meg pontról pontra Orbán és a kormány kijelentéseit, melyekkel a lakosságot próbálják meg hergelni és félrevezetni.

  • Orbán Viktor vasárnap reggeli nyilatkozatában azt mondta, hogy “Brüsszel elszúrta” a vakcina-beszerzést, a szocialista politikus azonban más állásponton van.

Szerinte “a valóság ezzel szemben az, hogy a közös uniós beszerzés minden intézkedéséről tudott és azzal egyet is értett a magyar kormány. A vakcinák leszállításának üteméről és mennyiségéről is a magyar kormány állapodott meg a gyártókkal. Ha a kormány valóban az átláthatóság és hitelesség pártján áll, akkor minden ezzel kapcsolatos dokumentációt azonnal nyilvánosságra hoz. Az elmúlt hónapokban ezt eddig hiába kértük.

  • A miniszterelnök azt is állította, hogy népességarányosan több ágyunk van, mint Európában bárkinek és nálunk van a legtöbb lélegeztető-gép is.

Lélegeztetőgépek terén tényleg jól állunk, “a tragikus valóság ezzel együtt azonban az, hogy a megfelelő mennyiségű szakszemélyzet már nem feltétlenül áll rendelkezésre; ahogyan ezt a kormányfőnek is több alkalommal jelezték.

AZ ELMÚLT NAPOKBAN A KORMÁNY ERŐSZAKOS ÁTSZERVEZÉSE MIATT ÚJABB ÖTEZER SZAKDOLGOZÓ TÁVOZOTT A RENDSZERBŐL, AMI TOVÁBB SÚLYOSBÍTOTTA A SZAKEMBERHIÁNYT.

Erre a kormánynak egyelőre nincs válasza.

  • Vasárnap azt is kihangsúlyozta a kormányfő, hogy már hárommillió feletti az oltásra regisztráltak száma, ami jó eredmény.

“A valóság ezzel szemben az, hogy a nyájimmunitáshoz legalább ennek a duplája, hat és félmillió ember mielőbbi átoltására van szükség. Egyértelmű, hogy az oltási kedv elsősorban a kormányzat titkolózása, arrogáns és lekezelő kommunikációja, valamint a tömeges oltás megszervezésében elkövetett súlyos hibái miatt ilyen alacsony.

  • Orbán Viktor korábban azt állította, hogy mindenkit meggyógyítanak, aki elkapja a koronavírust, a védekezés sikerét pedig a halálesetek számában lehet és kell mérni.

“A borzasztó valóság ezzel együtt az, hogy a Fidesz-kormány minden felhatalmazást és felelősséget megkapott:

A JÁRVÁNY KÖVETKEZTÉBEN MÉGIS MÁR KÖZEL 17.000 EMBER HALT MEG, EZZEL PEDIG NEMZETKÖZI ÖSSZEHASONLÍTÁSBAN AZ EGYIK LEGROSSZABB MUTATÓVAL RENDELKEZÜNK.

  • Orbán ismét oltásellenességgel támadta a teljes baloldalt, ami szintén megcáfolható.

Ujhelyi kiemeli, hogy “ez egy ordas nagy hazugság, mindannyian többször is buzdítottunk a regisztrációra és az oltásra. Ugyanakkor nem fogjuk elhallgatni a nyilvánvaló kormányzati alkalmatlanságot és a beszerzéseket övező, gyomorforgató lopásokat sem.”

  • Orbán Viktor továbbá azt is mondta, hogy a járványkezelés nem politikai kérdés.

“A Fidesz miniszterelnöke ebben kétségtelenül igazat mondott.

ITT LENNE TEHÁT AZ IDEJE, HOGY NE POLITIZÁLJANAK, HANEM KEZELJÉK VÉGRE A VÁLSÁGOT.

Mert valóban emberéletek forognak kockán minden egyes döntésükkel.

Az MSZP EP-képviselője bejegyzése végén kiemeli azt is, hogy most védekezzünk és oltsunk, aztán ha túl leszünk a járványon, akkor eljön majd az elszámolás ideje is!