A New York Times megnevezte Orbán bűntársát!

0

A koronavírust használja fel a magyar és a lengyel kormány az ellenzék megbüntetésére – állítja a New York Times terjedelmes cikkben, amelyben az Európai Uniót a szerző, Steven Erlanger nemcsak tehetetlennek, de bűntársnak is minősíti – hangzott el a Klubrádió nemzetközi lapszemléjében. 

Utóbbi véleményét a cikkíró arra alapozza, hogy az unió pénzügyi támogatásával hozzájárul ahhoz, hogy még nagyobb hatalmat ragadjon magához a két ország vezetése, s így ahhoz is, hogy a rezsimek ellehetetlenítsék az ellenzéküket. Az uniónak tehát szerinte nem pénzt kellene osztania számukra, hanem megbüntetnie a két országot a jogállam semmibevétele miatt.

 

Bár a mostani járványhelyzetben az EU – ismeri el a cikk szerzője – nem véletlenül ítélt meg magasabb összeget a koronavírus elleni védekezésre a legszegényebb és gyenge egészségügyi rendszerrel rendelkező államoknak, kiderült, hogy Olaszországban és Spanyolországban jobb helye lett volna a támogatásnak.

A cikkíró a magyar kormányról kialakított véleményét friss információkra alapozza. Értesült a fővárosi önkormányzatot ért támadások részleteiről, az iparűzési adó elvételéről épp úgy, mint a parkolási bevételek megvonásáról az ingyenes parkolás bevezetésével, valamint a gödi Samsung gyár területének átminősítéséről is tudomása van.