A növekvő infláció és a gazdasági nehézségek miatt elmarad a budapesti tűzijáték

A kormány hallgatva a kritikákra, leállította az augusztus 20-i tűzijáték előkészületeit. Ugyanakkor azt mondják: így még drágább lesz.– közölte Hollik István megtörten egy viasztekercs felvétel tanúsága szerint.

Az 1,6 milliárd forintért megvásárolt rakétákat szociális alapon a legszegényebb magyar családok háza fölött fogják fellőni, hogy legalább arra a 20 percre ne kelljen felkapcsolniuk a villanyt.

“Ugyanakkor Budapest belvárosában a tűzijáték ideje alatt nem lesz rakétás fényszolgáltatás, így mindenkinek magának kell gondoskodnia fényről, ha látni akar, és ez meg is fog látszani a rezsiszámlán. A tűzijáték elmaradásának árát így a magyar embereknek kell megfizetnie. Köszönjék ezt meg a tűzijátéktagadó magyar baloldalnak!” – sikította a viasztekercsbe a kommunikációs kormánybiztos.

Az augusztus 20-át a rakpartokon töltő emberek azonban nem maradnak tűzijáték nélkül, ott ugyanis három kivetítőn adják majd a 2021-es tűzijáték legjobb részeit, Dolby Atmos hangrendszerrel, de mobilon bárhonnan streamelhető is lesz.

Az elmaradó tűzijáték költségeit is titkosította a kormány, így soha nem fogjuk megtudni, hogy mennyibe került nem megrendezni az eseményt.

Az általunk megszerzett viasztekercs másik oldalán is érdekes felvételt találtunk:

ezen az hallható, hogy a 250 millió euróért eladott gáz után a Paksi Atomerőművet is el akarják adni Szerbiának, így ezentúl az itthon termelt áramért is jogosan fizethetünk világpiaci árat.

Forrás: Hircsárda