A nyomozó halála

2000 februárjában Pallag László kisgazda képviselő kezdeményezésére az Országgyűlés ad hoc bizottságot hozott létre az olajügyek és a kapcsolódó korrupciós ügyek feltárására. Június 8-án Nógrádi Zsolt, aki a Bács-Kiskun megyei olajmaffia tagjának vallotta magát, bizottsági meghallgatása során megdöbbentő állításokat fogalmazott meg: több vezető politikus és három parlamenti párt, továbbá a vám- és pénzügyőrség, illetve a rendőrség érintettségéről beszélt. Az olajmaffiával való együttműködéssel vádolta többek között Pintér Sándor belügyminisztert, volt országos rendőrfőkapitányt, Szabó Iván volt pénzügyminisztert és Lezsák Sándort, az MDF korábbi elnökét is. Bizonyítékok azonban nem kerültek elő, az érintettek pereket indítottak a tanúvallomást nyilvánosságra hozó Pallag ellen, amelyeket megnyertek.

https://youtu.be/4z_pEA9Lj1s

Állítólag kupa mihály is benne volt, szerintem Lezsákot csak lejáratni akarják: a kommunisták irányítottak mindent.

Az olajszőkítések idején Kupa Mihály minden héten leutazott a Tolna megyei Dalmandra egy fekete Mercédesszel és egy – vélhetően üres – aktatáskával egy később lebukott, és el is ítélt olajmaffiózóhoz. A helybéliek szerint teli táskával indult vissza…

Kupát ki is hallgatták annak idején az üggyel kapcsolatban
A Legfőbb Ügyészség 2000 márciusában nyilvánosságra hozott vizsgálati jelentése szerint 1991 és 1999 között a kőolajtermékek forgalmazása során 4300 bűncselekményt – hamisítás, csempészet, vámorgazdaság – követtek el. A perbe fogott 340 vádlott többségét börtönbüntetésre ítélték. A dokumentum szerint számos ügyben nem sikerült megtalálni az elkövetőt, és a bűnügyi hatóságok munkáját jogértelmezési problémák is nehezítették. Mind a mai napig kerülnek elő újabb és újabb információk, de végleg lezárni nem lehet az ügyet. Az olajügy egykori szereplői egymást tartják sakkban, és aki megpróbál borítani, az az egész rendszert veszélyezteti.


 „…A megölt Molnárhoz kapcsolódott, a szintén megölt Prisztás József. Molnár is, Prisztáshoz hasonlóan, besúgó volt. Zsarolni kezdték a gazdáikat, akik megölették őket. Az olajtérképen egyébként itt sorolják fel Pető Iván, Hack Péter, Futaki Géza SZDSZ-es országgyűlési képviselők neveit, valamint Ramasz Istvánt, az eleki SZDSZ elnökét és Futaki Gézánét, aki Molnár ügyvédje volt

Ez a részlet a kkbk.blog.hu oknyomozó riportjából származik, mely az olajszőkítésről és az ezzel kapcsolatos gyilkosságokról szól.