A pálhalmai börtönben járta ki Farkas Flórián miniszterelnöki megbízott a 8 általános iskolát!

0

Mint ahogyan arról korábban beszámoltunk,20 évesen fejezte be az általános iskolát Farkas Flórián az Országos Roma Ömkormányzat volt elnöke jelenleg Orbán Viktor megbízott miniszteri biztosa, méghozzá a pálhalmai börtönben.

Flóri későn érő típus szerintem, de szerintem még mindíg nem érett, de fideszes politikusnak pont megfelelő . Lásd 21.század kiemelkedő alakjai között. Az ember esze megáll attól ami ebben az országban folyik nap mint nap.

Mint korábban kiderült, az általános iskola 1-6. osztályát szülőfalujában, Tiszaroffon végezte. Az 1957-es születésű Farkas a Tiszaroffi Baptista Általános Iskola és Óvoda igazgatója, Patocsai László által aláírt dokumentum szerint a 6. osztályt 1971/1972-es tanévben végezte el, 15 évesen. Az általános iskola 7. osztályát már a szolnoki Dolgozók „Tejüzem” Iskolájában végezte el három évvel később, 1975. január 30-án, egy 160 órás tanfolyam keretében. A 8-at már Dunaújvárosban, a Földes Ferenc Dolgozók Iskolájában járta ki. Az általános iskolai tanulmányait befejező okiratot 1977. június 9-én állította ki az intézmény, vagyis 20 éves volt, amikor általános iskolai tanulmányait befejezte. A Romnet szerint ez az intézmény egy börtön oktatási intézménye lehetett, méghozzá a Pálhalmai Országos Büntetés-Végrehajtási Intézet.

Egy kicsit komolyabb irányba terelve a beszélgetést: az tény, hogy egy ilyen széles társadalmi réteg, mint a cigányság, minden aktuális kormány számára rendkívül fontos. A probléma megoldását mindenki saját ügyének tekinti mindaddig, amíg sikerül tőlük megszerezni a szükséges szavazatokat. A választások elmúltával aztán mindenki saját politikai céljainak és vérmérsékletének megfelelően “kezeli az ügyet”. A jelenlegi kormány így kezeli (ezt az ügyet is): felelősnek tűnő pozíciókba ültetnek hozzá nem értő (értsd: buta, esetenként primitív, vagy gyogyós) fideszes embereket, akiket könnyen lehet mozgatni a joystick-kel, mert nincs önálló, esetleg alternatív elképzelésük, ezért ellenvélemény meg sem fordul a fejükben, egyébként is ez létük lényege.

Ők a szalmaemberek a Fideszben, egy szóval strómanok, tolvajok, cselédek és amíg szüksége van rájuk a hatalomnak, addig lesznek is. Persze ehhez a szerephez is kell “némi nemű tehetség”. Hát Flórinak a lopáshoz van!

(OLKT/NyF.)