A pénz mindent felülír: Megveheted a nyugdíjhoz hiányzó éveket! Bárki élhet vele!

0

Bizonyos esetekben megállapodást köthetsz a nyugdíjbiztosítóval, hogy majd nyugdíjasként kedvezőbb helyzetbe kerülj!

Kevesen tudják, hogy köthetnek olyan megállapodást a nyugdíjbiztosítási szervekkel, mely megállapodás következtében szolgálati éveket szerezhetnek maguknak. Ez olyan, mintha biztosítási jogviszony alapján szereztél volna a valójában meglévőnél több szolgálati időt.

A hatályos jogszabályok szerint a következő feltételekhez között a megállapodás:

  • belföldi nagykorú személy, aki nem saját jogú nyugdíjas, és biztosítási kötelezettséggel járó jogviszonyban nem áll, illetve akire a biztosítás nem terjed ki, valamint akinek a biztosítása szünetel.

Ez a lehetőség a nők 40+ program esetében nem áll fenn, nem beszámítható az így szerezett plusz szolgálati idő!

Mit kell tenned?

Miután megkötötted a megállapodást a nyugdíjbiztosítóval, azt követően minden hónapban a hónap 12. napjáig járulékot kell fizetned. Ennek a minimális mértéke a mindenkori minimálbér 34 százaléka. Ez a 34 % csak egy alsó határt jelent. Ennél többet is befizethetsz! Ha volt olyan időszak, amikor lényegesen nagyobb jövedelem után fizettél járulékot, illetve fizetett utánad a munkáltatód, akkor érdemes megfontolnod, hogy a pluszidő szerzésére vonatkozó megállapodás keretében is többet fizess a minimumnál.

OLKT : Az OLKT ezt a hírt kellő távolságból nézi. Nem minden a bevétel…és nem kell rögtön szenzációt mondani kellő felkészültség nélkül.

A forrás:https://www.facebook.com/?stype=lo&jlou=Afdh-SusbGZoXqWUR9s9Ii_5iujyl1YubBoXZHPljJ54ZSHNYBE950sURbQ-FLBdk_3u2hzpkAk7kqAwTZeqoteHzGPPC3cETgZtLj5_4LQwZw&smuh=15124&lh=Ac_3IN-ngUWeIcx1