A “Pesti Srácok” nevű kormányzati szennyokádó már nevén nevezi “Gyurcsánynét”, sőt, mozgósít mellette. Tegnapig ott még ő volt a Sátán neje…

Márki-Zay, az egymilliós „államférfi”

Megszokhattuk már, hogy Márki-Zay Péter egyáltalán nem fukarkodik a pozitív jelzőkkel, pláne, ha magát kell illetnie velük. Most például kistérségi OKJ-s Hadházy Ákossá lépett elő, s az önmaga által generált problémát önmaga akarja jutalmazni. Nevesen egymillió forintot kínál annak, aki hitelt érdemlően leleplezi az ellenzéki előválasztás második fordulójában előforduló választási csalást. ….Írja a Prosti Srácok

Na, de mi is ez a csalás az Alföldek Géniusza szerint? „Természetesen” az, ha egy kormánypárti szimpatizáns az ellenzéki előválasztáson szavazni mer, s a tetejébe voksát Dobrev Klárára teszi. Mert, hogy alapos gyanúja szerint a Fidesz központilag fogja mozgósítani e célból az aktivistáit.

Meglehetősen fura demokráciaértelmezés ez, különösképpen azért, mert egy szabad választáson szabad emberként elméletileg (és gyakorlatilag is) bárki arra voksolhat, akire csak akar. Noch dazu még az sem törvénytelen, ha kormánypártiként részt vesz egy ellenzéki előválasztáson.

A sok M-mes szövetségi főnök ugyan ex cathedra kijelentette, hogy szerinte az, aki Dobrev Klárára szavaz, az Orbán Viktorra szavaz, ám sajnos (sajnos?) ez nem így van. A választáskor ugyanis, aki X-re szavaz, az X-re szavaz, és nem Y-ra, aki X vetélytársa. És semmiképp nem Z-re, aki rajta sincs a szavazólapon.

E logika mentén Márki-Zay akár meg is kérhetné Orbán Viktort, hogy lépjen vissza az előválasztáson az ő javára. Már, ha Orbán Viktor indulna.

Csakhogy Orbán Viktor, ugye, nem indulhat. Sajnos (sajnos?) saját magát zárta ki azzal, hogy kormánypárti, mi több, miniszterelnök lett. Mivel pedig ennek okán nem indulhat saját maga ellen, hogy saját magát megdöntve saját maga legyen az új kormányfő, így az ellenzéki előválasztáson sincs semmi keresnivalója.”