A POKOLBA VEZETŐ ÚT A 13. HAVI NYUGDÍJJAL VAN KIKÖVEZVE!

Aki adja az megdicsőül az “együgyű” nép szemében (akinek nem inge, ne vegye …), aki nem adja, az elbukik! EMLÉKEZTETŐ az “együgyű” népnek! Az első Orbán kormány 2000-ben bevezetett egy nagyon kedvezményes lakáscélú támogatási rendszert, amin sokat puhítottak a 2002-s választásokig. Azt a támogatást is a módosabbak tudták igénybe venni, van, aki több ingatlanra is! 2001-ben szintén az Orbán kormány alatt engedélyezték a deviza hitelezést. Persze a Fidesz hazudozik, hogy ez később történt. Jelzem akkora hatalma még nincs Orbánnak, hogy visszamenőleg átírja a Magyar Közlönyt! 2000-ben bevezetett támogatási rendszernek nagyon nagyok lettek a költségei, de túl kevés rászorulón segített! A devizahitelezéssel pedig egy nagy csapdát állított a Fidesz, rátolta a következő kormányokra!
A 2002-ben hivatalba lépő Medgyessy kormány, meghirdette a szociális rendszerváltás programját. Jó szándékú, de korai, fedezetlen lépések történtek, a közszféra 50%-s béremelése, a 13. havi nyugdíj. Többször megírtam, ezen a jogcímem nem tartom szerencsésnek a kifizetést! Mivel a többség nem kapott 13. havi fizetést, így járadékot sem fizetett! A különböző nyugdíj korrekciókat támogatom, mivel a rendszerváltás utáni években igen alacsony jövedelmek voltak, az ezek után kapott nyugdíjak már mélyen a létminimum alatt vannak.
2008-2009-re a pénzügyi világválság hatására, a költségvetés nem bírta el a 13. havi nyugdíjat. Azt törvényileg felfüggesztették a kilábalásig, bevezették a nyugdíj prémium intézményét. Mindez a Bajnai kormány alatt! 2010-ben jött az Orbán kormány, amely 2006-ban még 14. havi nyugdíjat is ígért, és 2013-ban még rontott a helyzeten, megszüntette a svájci indexálás szerinti évi nyugdíjemelést. Csak ezzel 7 év alatt átlagosan 1 millió forintot vett ki a nyugdíjasok zsebéből. Aztán 2020-ig nagy csend, a 13. (mi több a 14.) nyugdíj felejtve. Míg 2021 őszén valami megcsípte Orbánt, mert jönnek a választások!
Kik segítenek nekem sok-sok véleménnyel, megosztással, beszélgetések útján, elmagyarázni sokaknak, hogy mi az a populizmus, népámítás, parasztvakítás, amit a Fidesz alkalmaz! Kik segítenek elmagyarázni csak a királyi TV-t és Kossuth rádiót hallgatóknak, hogy nyugdíj az nem a vezér kegye, az egy élet munkája!