A politikai aljasság a Zemplént, Sátoraljaújhelyt is elérte.

0

Miről kellene szólni az önkormányzati választás kampányának?

Először is a jelölteknek el kellene számolniuk az elmúlt öt évvel. Beszámolni, hogy mit tettek a városért és konkrétan a választókörzetükért.

Másodszor pedig kérni a választók bizalmát a következő ciklusra. Itt elképzeléseikről, terveikről kellene nyilatkozni akár lakossági fórumon, plakáton, vagy a médián keresztül.

De valójában mi történik?

Az amitől egy jó érzésű embernek kifordul a gyomra. Sajnos ide, a Zemplénbe is elért Orbán Viktor megosztó gyűlöletpolitikája. Kezdődött a plakátletépésekkel…Most épp egy apró kiadvány formájában, de helyire lefordítva a sátoraljaújhelyi Fidesz képviselőcsoport kiadványaként (legalábbis ez olvasható a kiadvány alján).

Ez a kis cetli nem arról szól amit fentebb írtam, amit egy kampányban kellene csinálni, hanem arról, hogy :

“Hogyan tudjuk bemocskolni riválisunkat, ellenfelünket”.

Ezt negatív kampánynak nevezik. Ez az országos nagypolitikában sajnos leginkább a Fideszre volt eddig jellemző.

Sajnos meg kellett érnünk azt is, hogy ide a Zemplénbe, Sátoraljaújhelybe is begyűrűzött ez a fajta gyűlöletpolitika. Emberek haragszanak meg egymásra. Szomszédok, rokonok, ismerősök. Pedig ez egy nyugodt, csendes kisváros volt a korábbi években.

Szégyellem magam az újhelyi Fideszesek nevében is, noha ők nem is igazi fideszesek, hiszen a törzstagság a valamikori MDF-ből ment át, gúnyát cserélve a helyi Fideszbe.

Ez, amit ezzel a kis kiadvánnyal műveltek övön aluli. De nem is az ellenfélnek, hanem a város gondolkodó polgárainak. Mert politikai hovatartozás ide-vagy oda, ez egy aljas dolog.

Nem a magam erényeit ismertetem, hanem az ellenfelet próbálom alázni, mocskolni, meggyűlöltetni…

Ez gusztustalan

OLKT/ Gál György