A PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vezetőjének rendkívüli írása

Pécsi Stop szúrta ki Dr. Kanizsai Péter, a PTE KK Sürgősségi Betegellátó Osztály (SBO) vezetőjének hétfői Facebook-bejegyzését, amit úgy kezd, nem szokott feleslegesen írogatni, de most elérkezettnek látta az idejét, hogy felhívja pár dologra a figyelmet.

Mint fogalmazott,

a COVID – szerintünk, akik nap, mint nap találkozunk vele és látjuk, hogyan terjed – egy valós betegség. Nem fog mindenki meghalni, de lesznek (már vannak is…) betegek. Idő kérdése, hogy a veszélyeztetett korosztály mikor fertőződik meg. Floridában ehhez 5 hét kellett a járvány kirobbanását követően.

Az orvoskar sürgősségi orvostani tanszék tanszékvezetője hozzáteszi, ennélfogva a sürgősségi terheltsége meredeken emelkedni fog, ami a várakozási idő növekedésével jár. Ehhez türelmet kér.

Az, hogy úgy tűnik, semmi sem történik, nem igaz, az ajtók mögött pörög az élet. Igyekszünk mindenkit tájékoztatni, de ez sem lesz zökkenőmentes

– írta.

Kiemelte, nehéz időszak elé nézünk, mindenkitől kéri, hogy legyen toleránsabb, türelmesebb, hordjon maszkot zárt térben, mosson kezet gyakran, kerülje a direkt kontaktust.

Végezetül még valamit hozzátett:

nem tudunk tesztelni mindenkit. Ha tüneteitek vannak, maradjatok otthon, ha rosszul vagytok, hívjatok mentőt, aki behoz minden beteget a sürgősségre, ahol el fogjuk látni.