A ROMÁNOK NEM HÓDOLTAK BE PUTYINNAK, ORBÁN(fidesz) ISMÉT IGEN!

0

Románia nem, de Magyarország simán átengedte a határon a Szerbiába tartó orosz fegyvereket.
Rengeteg fegyvert és több tucatnyi harckocsi érkezik Szerbiába rajtunk keresztül.

Románia nem volt hajlandó átengedni a fegyverszállítmányt a nyugati szankciók miatt, erre Orbàn a NATO-val szembement, hogy Putyinnak ” kedveskedjen “.

Románia nem engedélyezte, hogy Oroszország a Dunán keresztül szállítson fegyvereket Szerbiába, arra hivatkozva, hogy az orosz fegyvereladásokra vonatkozóan szankciók vannak érvényben a nyugati szövetségi rendszer legtöbb országában, így Romániában is a Krím megszállása és Oroszországhoz csatolása óta. A fegyverek ettől függetlenül megérkeztek, sajtóértesülések szerint légi úton, a magyar légtér használatával.

A szerb médiában megjelenő hírek szerint eddig 10 páncélozott jármű érkezett Szerbiába, de az Oroszországgal kötött megállapodások értelmében jön még 30 használt T-72-es harckocsi, és 20 BRDM–2 úszóképes páncélozott felderítő jármű (valószínűleg ebből a modellből érkezett már 10 darab légi úton).

Aleksandar Vucic szerb elnök üdvözölte a fegyverszállításokat, és magasztalta az orosz segítséget a szerb haderő-fejlesztésben. A járművek szállításáról annyit mondott, az a fontos, hogy azok Szerbiában vannak, hogy hogyan szállították őket, az pedig csak rájuk tartozik.

Magyarországon egyébként elvileg ugyanazok a szankciók érvényesek Oroszországgal szemben, mint Romániában.

Az orosz fegyverszállításokat és a szerb haderő-fejlesztést a NATO részéről korábban több kritika is érte, az amerikaiak szerint ez a program ugyanis alááshatja az amúgy is törékeny békét a Balkánon.

Forrás: Szeretlek Egerszeg/facebook