A sugárzás nem áll meg a határoknál.

0

33 év telt el a csernobili katasztrófa óta, de a jelek szerint a Kremlben semmi sem változott: ha súlyos baleset történik, akkor előbb hallgatnak, aztán ködösítenek, majd tagadnak és hazudnak.

Akkor egy atomerőmű balesetét próbálták eltusolni – a nagy sikerű HBO-sorozatban bemutatott módon és eredménnyel. Most pedig egy rosszul sikerült fegyverkísérletet követően folyik a terelés, az összevissza beszélés és a nyomasztó titkolózás.

Ebben a balesetben sugárzó anyagok szabadultak el, ami nem tekinthető Oroszország belügyének. A sugárzás nem áll meg a határoknál. Az orosz embereknek is joguk lenne tudni, hogy milyen robbanás történt, mennyire veszélyes az rájuk, de igaz ez azokra is, akik Oroszországon kívül élnek.

Az atombaleset mindenképpen nemzetközi ügy, elvárható ezért a tárgyszerű és hiteles tájékoztatás.

Miért fontos számunkra ez?

Azért, mert ezzel a birodalommal építtet Orbán Viktor az országunk szívébe egy atomerőművet. Azok fogják a lakásunktól legfeljebb 100 kilométerre található nukleáris létesítményt megtervezni, akik a szemünk láttára mutatják meg ezekben a napokban, hogy mit csinálnak egy nukleáris baleset esetén. Ugyanazt, amit 33 éve.

Forrás és a teljes írás:https://www.flamingok.hu/blog/visszaj%C3%B6ttek?fbclid=IwAR05kOvCOnv_hlc7lhDw33gmRL00ZTDDcUmssJmgPEnPpg7b4iLx0zXrEOY

Foto: Washington post